aron crum

“Drie kruizen in de lichtstad. Kan gewoon hier.”

“Drie kruizen in de lichtstad. Kan gewoon hier.”

28 september 2022

aron crum

Aron is 27 jaar en heeft nogal veel lef: in de stad van PSV is hij een grote Ajax fan. Hij studeerde, begon bij Joanknecht, ging 400 dagen reizen, kwam weer terug bij ons en gaat ooit naar Spanje verkassen. Naar Barcelona; een stad met een bijzondere rol in zijn leven.

Ik weet het, echt handig is het niet om hier voor de club met het andere rood-wit patroon te zijn. Maar ik ben nou eenmaal opgegroeid met Ajax en ik vind het gewoon een mooie club. Ik hoor er genoeg grappen over, maar niemand zal het echt tegen me gebruiken. En ze weten ook: als ik echt moet kiezen, wordt het niet Ajax, maar Barcelona. De club van mijn favoriete stad in mijn favoriete land.

 

De manier van leven, het tempo en vooral de sociale cohesie in Spanje spreken me erg aan. In Nederland is er voor mijn gevoel te veel druk op presteren en ik ben toch meer een levensgenieter.

 

Dan denk je aan Brabant

Daarom woon ik hier ook, in Vught om precies te zijn. Hier breng ik veel tijd door met vrienden, en focus ik op mensen die ik liefheb. Samen concerten bezoeken, naar het voetbal, maar ook gewoon thuis een biertje. Dat relaxte zie ik gelukkig ook bij ons op kantoor. Ik heb laatst nog een van de partners meegenomen naar een wedstrijd van Ajax. Hij is PSV-fan, maar het was heel gezellig. En samen met een tekenend accountant én Hazes-liefhebber heb ik onlangs nog voor de hele Assurance afdeling “Bloed, Zweet en Tranen” gezongen. Dat geeft wel mooi de sfeer weer bij ons op kantoor.

 

Ik ben een echte teamspeler en een sfeermaker. Laatst zei een collega dat ze het zo mooi vindt dat ik op mijn werk precies zo ben als privé. Ik ben gewoon Aron, ik doe mijn best om die sfeer te behouden en ik ga ver voor de mensen om me heen. Dat zie ik ook in die Spaanse cultuur.

 

Barcelona

Barcelona heeft een speciale plek in mijn hart. Ik ging daar studeren kort na een ingrijpende familiegebeurtenis toen ik 19 was. Die stad had echt een helende werking op me, binnen een jaar was ik mezelf weer. Het was een toptijd. Ik had natuurlijk een seizoenskaart van Barcelona en leerde daar mijn beste vrienden kennen. Elk jaar ga ik er weer heen en dat voelt steeds weer als thuiskomen.

 

Spanje vind ik sowieso een mooi land. We gaan er volgend jaar ook met Joanknecht heen, naar Ibiza. Het is één van de vele trips en activiteiten die ze hier organiseren. En één van de vele manieren waarop je de waardering voelt. Die is voor mij heel belangrijk en ik krijg hem echt. Net als alle ruimte om me te ontwikkelen. Talentmanagement nemen ze bij Joanknecht erg serieus.

 

Kameraadschap

Het is misschien een gek woord op het werk, maar we deden laatst mee aan een onderzoek en daaruit bleek dat we 96 van de 100 punten scoorden op kameraadschap. Dat voelde voor mij al zo, maar het is wel gaaf om te zien dat anderen er ook zo over denken. En het klopt, als collega’s een promotie krijgen en jij niet, ga je het toch gewoon samen vieren. En ze zijn dan niet ineens je baas ofzo. Hiërarchie bestaat hier niet. Je doet het gewoon samen. Als het niet goed gaat, spreek je elkaar daarop aan en help je elkaar. Want soms is het werk best – laten we zeggen – dynamisch, zeker in Corporate Finance. En als het wel goed gaat, vier je het samen.

 

Zakenreizen

Die kameraadschap helpt je ook te groeien. Omdat je weet dat je collega’s je helpen.  Je maakt hier je eigen kansen en als jij het oppakt, krijg je alle steun. Dus pak die ruimte en accepteer die hulp. Dat deed ik ook en op een gegeven zat ik in het vliegtuig naar Manchester en Budapest om te gaan netwerken. Zo kon ik mijn hobby – reizen – combineren met mijn werk. Daar krijg ik nou vleugels van.

 

De baan waar jij blij van wordt begint met de vraag… Wie ben jij echt?

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday