Aron Crum: “Ik bewandel mijn eigen pad, met steun van Joanknecht”

Aron Crum: “Ik bewandel mijn eigen pad, met steun van Joanknecht”

22 april 2021

“Gewoon jezelf zijn.” Dat heeft Aron Crum geleerd op zijn wereldreis. Na zijn master in finance begon zijn carrière in 2017 bij Joanknecht. Een jaar later besloot hij op wereldreis te gaan door Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika. Een onvergetelijke ervaring die hij voor geen goud had willen missen. Begin 2020 kwam hij terug en stond de deur bij Joanknecht weer wagenwijd open. “Dat vind ik nog steeds zo mooi. Joanknecht geeft me echt de ruimte om mijn eigen keuzes te maken.”

Aron: “De reis was een onvergetelijke ervaring. Maar nu ik terug ben, voelt het bij Joanknecht ook weer als vanouds.” Hij werkt deels binnen de assurance praktijk en deels binnen het corporate finance team. “Ik vind het leuk om veel verschillende werkzaamheden te doen, dat zorgt steeds weer voor nieuwe prikkels en nieuwe ideeën”, vertelt hij.

 

Opleiding

Naast zijn werk volgt hij de opleiding tot registeraccountant (RA) aan de Nyenrode Business Universiteit. “Toen ik begon bij Joanknecht wilde ik niet meer gaan studeren. Ik had het wel gezien in de schoolbanken”, blikt hij terug. “Na mijn reis dacht ik daar heel anders over. Toen kon ik alsnog beginnen met de opleiding. Daar is ruimte voor bij Joanknecht, je kunt je eigen pad bewandelen.” Voor dat pad durft Aron, mede door zijn ervaringen op reis, nu ook echt te kiezen. “Je moet niet zomaar met de meute meegaan. Je moet doen wat jij zelf leuk vindt.”

 

“De kracht van familiebedrijven is dat zij durven zeggen waar het op staat”

 

 

Arons passie ligt in de accountancy. “Mijn werkdagen zijn heel verschillend. Het ene moment ben ik met een team van collega’s bezig met het controleren van een jaarrekening, dan zit ik in gesprek met een klant en vervolgens begeleid ik een nieuwe collega”, legt hij uit. “Van het stoffige imago dat de accountancy ooit had, is weinig meer over, zeker bij Joanknecht.”

 

Familiebedrijven

Vooral het contact met allerlei verschillende ondernemers vindt Aron interessant. “Ik vind het heel gaaf om ontwikkelingen binnen bedrijven van dichtbij te zien. Ondernemers studeren en werken hard. Zo bouwen zij een bedrijf helemaal vanuit het niets op”, zegt hij. Zeker voor familiebedrijven heeft Aron veel bewondering. “Iemand in de familie is bijvoorbeeld 100 jaar geleden met een bedrijf begonnen. Dat ging van generatie op generatie en inmiddels is het een miljoenenbedrijf”, zegt Aron. “Dat is toch bijzonder?”

 

De dynamiek binnen een familiebedrijf spreekt hem het meest aan. “Familieleden durven elkaar echt te zeggen waar het op staat. Daardoor kan het soms enorm knetteren, maar dat is tegelijkertijd ook de kracht van zo’n bedrijf”, stelt hij. “Iedereen legt het altijd weer bij omdat het om familie gaat. In het weekend zitten zij ook weer bij elkaar op een verjaardag”, gaat hij verder. “Die band is zo bijzonder.”

 

Voetbal

Waarom hem dat zo aanspreekt? “Ik ben zelf ook echt een familiemens. Ik heb een goede band met mijn broer”, vertelt Aron. Zij hebben geen bedrijf samen, maar wel een seizoenkaart voor Ajax. “We gaan altijd met een groep vrienden naar de wedstrijden”, zegt hij. “Ik krijg regelmatig een middag vrij als Ajax door de weeks moet voetballen. Dat is dan weer het mooie aan Joanknecht: als je hard werkt, krijg je daar ook iets voor terug.”

 

Vragen? Aron Crum beantwoordt ze graag. Stuur Aron een e-mail. Meer weten over werken bij Joanknecht? Lees de verhalen van onze collega’s.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday