Daan Bekelaar: ”Ik bewandel graag ongebaande paden, in mijn werk en daarbuiten”

Daan Bekelaar: ”Ik bewandel graag ongebaande paden, in mijn werk en daarbuiten”

23 juni 2021

Daan Bekelaar is junioradviseur corporate finance bij Joanknecht. Hij is vaak betrokken bij bedrijfsoverdrachten, al dan niet in de familiaire sfeer. Zelf komt hij ook uit een ondernemersfamilie met een familiebedrijf. Hij heeft de overdracht naar de nieuwe generatie van dichtbij ervaren. Daardoor weet hij hoe het reilt en zeilt binnen deze bijzondere bedrijven. “Door mijn eigen ervaringen hoop ik klanten nog beter te kunnen helpen”, vertelt Daan.

Na zijn master in financial management was hij tot 2,5 jaar geleden in zijn werkzaamheden vooral gericht op de automatisering van bedrijfsprocessen. “Ik werd steeds meer IT’er en steeds minder financial”, blikt Daan terug. “Ik wilde meer mee kunnen denken met ondernemers.” Daarom kwam hij via een medewerker van Joanknecht in contact met het bedrijf. “Ik solliciteerde naar een functie binnen de discipline accountancy, maar kwam uiteindelijk in het team van corporate finance terecht.” Dat past beter bij zijn ambities. “Ik had meerdere gesprekken lopen, maar koos uiteindelijk voor Joanknecht omdat het iets weg heeft van een familiebedrijf, klein, gezellig en met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.”

 

Zo breed mogelijk

“Met ons team van corporate finance doen we veel meer dan alleen bedrijfsovernames”, gaat hij verder. Bij Joanknecht is forensics & recovery bijvoorbeeld ook onderdeel van de discipline corporate finance. “Ik vind het leuk om zo breed mogelijk ingezet te worden als financial”, zegt Daan. “Joanknecht denkt niet in hokjes. Er is volop ruimte om buiten mijn eigen team ook werkzaamheden te verrichten en mijzelf zo breed mogelijk te ontwikkelen.” Zijn meest geliefde werkzaamheden blijven toch die binnen corporate finance. “Door mijn ervaringen in ons eigen familiebedrijf, kan ik me goed inleven in de klant. De overdracht van een familiebedrijf lijkt soms heel vanzelfsprekend, maar dat is het allesbehalve. Ik kan en durf daarbij de juiste vragen te stellen.”

 

Leermomenten inbouwen

Hij is de enige junioradviseur op de afdeling. Dat zorgt voor de nodige uitdagingen. “Ik heb niemand op hetzelfde niveau om mee te sparren. Ik moet dingen zelf ontdekken en ervaren, soms tegen de lamp lopen en dan weer opnieuw beginnen.”

 

“Daar staat tegenover dat ik wel direct samenwerk met een aantal ‘grote heren’”, gaat hij verder met een glimlach. “Bij hen zit zo ontzettend veel kennis en kunde, het is echt heel fijn om dat mee te krijgen.” De brok aan ervaring om hem heen biedt zowel kansen als uitdagingen. “Ik kan altijd terugvallen op mijn directe collega’s, maar moet zelf aangeven op welke vlakken ik ondersteuning of begeleiding nodig heb.” Het is voor zijn collega’s soms moeilijk in te schatten waar de grootste leermomenten zitten voor hem. Daan: “Dat betekent dat ik goed voor mezelf op moet komen. Wanneer ik dat doe, is gelukkig iedereen ook bereid om uitgebreid met mij bij zaken stil te staan.”

 

Ontdekkingstocht

Het ontdekken en invullen van zijn relatief nieuwe functie ziet Daan als een leuke uitdaging. “Het is af en toe lastig, maar ik zie het als een uitdaging om steeds te zoeken naar nieuwe mogelijkheden”, zegt hij. “Onbekende paden bewandelen, dat past goed bij mij.” Dat doet hij niet alleen in zijn werk, maar ook daarbuiten. “Ik ben een liefhebber van outdoorsport”, stelt hij. Afgelopen jaren ging hij onder andere twee weken toeren op de motor en hiken in Kenia en hij ging op expeditie naar de Noordpool. “Dit jaar staat een bergbeklimming op de grens van Rusland en Georgië op de planning, ook weer de ongebaande paden ontdekken.”

 

Samenwerken en ontmoeten op onze nieuwe werkplek

Hij ziet het nieuwe pand, en met name de centrale ontmoetingsplek, als een goede manier om ook van andere collega’s te leren. “Voorheen kwam ik binnen, stapte in de lift naar de derde verdieping, waar wij als team samen zaten, en ging ’s avonds weer naar beneden”, vertelt Daan. “Nu heb ik veel meer aanspraak en is er meer ruimte om met collega’s in gesprek te gaan. Als je iets hoort, ook over een case waar je niet direct mee te maken hebt, kun je toch even meeluisteren en meedenken. Zo leer ik ook veel van mijn collega’s waar ik niet dagelijks mee samenwerk.”

 

Vragen? Daan beantwoordt ze graag. Stuur Daan een e-mail. Meer weten over werken bij Joanknecht? Lees de verhalen van onze collega’s.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday