Elke Tüss ging vanuit accountancy naar het bedrijfsleven én weer terug

Elke Tüss ging vanuit accountancy naar het bedrijfsleven én weer terug

22 april 2022

Elke Tüss is consultant Integrated Finance bij Joanknecht. Met haar ervaring in zowel accountancy als het bedrijfsleven, helpt ze ondernemers verder naar een optimaal proces. “We kunnen samen met de klant het financiële proces korter en helderder maken. Daardoor gaat ook de oplevering van cijfers sneller en bovendien kunnen we zo samen kijken waar nog kansen liggen voor de toekomst.”

Elke werkt vanuit het Integrated Finance team vier dagen in de week extern bij verschillende klanten om hun financiële afdeling te ondersteunen. Het takenpakket verschilt per klant. Ze helpt onder andere bij het opzetten van een administratie, het aanbrengen van structuur en het integreren van een nieuw systeem of een nieuwe tool. “Het leuke aan Integrated Finance is dat ik mensen echt op weg kan helpen”, zegt Elke.

 

Proactief

Het gevoel iets bij te dragen aan een onderneming is voor Elke heel belangrijk. “Als accountant kijk je eigenlijk altijd terug op een jaar. Op die manier kun je best een aantal verbeterpunten signaleren, maar het geeft de ondernemer door het jaar heen niet de rust dat alles op orde is”, stelt ze. Voor die rust kan ze in haar huidige functie wel zorgen. “In het bedrijfsleven krijg je vaak vooraf vragen over een goede oplossing voor een bepaalde situatie. Dat is meer proactief dan de controle achteraf”, gaat ze verder. “Zo kan ik – natuurlijk binnen de richtlijnen die er zijn – op zoek gaan naar de optimale oplossing voor een bepaald bedrijf.”

 

Vertrouwen

Elke begon haar carrière bij een accountantskantoor. Daarna werkte ze lange tijd in het bedrijfsleven, onder andere als finance manager bij een marketingbureau. “Dat vond ik een leuke en uitdagende baan”, blikt ze terug. Ondertussen groeide ook haar gezin, inmiddels is ze moeder van twee dochters, en daardoor groeide ook de behoefte om terug naar haar roots te gaan. “Ik was op zoek naar een vertrouwde omgeving, ik wilde even in mijn comfortzone blijven”, vertelt ze openhartig.

 

“Via Celine kwam ik in contact met Joanknecht. Haar paard en mijn paard staan op dezelfde stal. Daar vertelde ze dat Joanknecht bezig was met een nieuwe afdeling, Integrated Finance”, zegt Elke. “Dat vond ik interessant, dus toen ben ik op gesprek gegaan. Het voelde meteen goed. Het bedrijf en de mensen die hier werken passen goed bij mij.”

 

The best of both worlds

Op de afdeling Integrated Finance heeft Elke haar plek helemaal gevonden. “Het is voor mij the best of both worlds”, vertelt ze. “Aan de ene kant heb ik een uitdagende en afwisselende baan in het bedrijfsleven omdat ik altijd bij verschillende klanten zit. Hier zoek ik samen met de klant continu naar verbeteringen. Aan de andere kant heb ik de zekerheid van een accountantskantoor met collega’s waar ik altijd op terug kan vallen, bijvoorbeeld om bepaalde vraagstukken voor klanten samen op te lossen.”

 

Elke is iedere dag op pad en werkt veel bij klanten op locatie. “Maar ik voel me wel echt verbonden met Joanknecht en alle collega’s. Dit is mijn backbone, hier kan ik altijd op terugvallen”, glimlacht ze. “Voor verschillende klanten werk ik ook samen met collega’s, dan hebben we natuurlijk regelmatig overleg. Dat is belangrijk, het is fijn om even met elkaar te kunnen sparren.”

 

Klanten verder helpen

Wat voor Elke het allerbelangrijkste is? De klant echt verder helpen. Ze geeft een voorbeeld: “Als ik een administratie voor een bedrijf helemaal op de rit heb en ik zie dat de klant daar echt iets aan heeft, dan geeft dat voldoening. Daar krijg ik echt energie van”, stelt ze. “Structuur is in veel gevallen heel belangrijk. Als de processen in een bedrijf goed lopen, is de uitkomst automatisch ook goed en dan is de cijfermatige oplevering voor de jaarrekening optimaal”, stelt ze.

 

Naast haar werk rijdt Elke nog vier keer in de week paard en sport ze met een personal trainer. Daarnaast heeft ze net een grote verbouwing achter de rug. “Het huis van mijn schoonouders is platgegaan en daar hebben wij een nieuwe boerderij gebouwd”, vertelt ze. “Ik heb altijd een druk leven gehad, dat vind ik fijn.” De komende tijd richt ze zich op haar gezin en haar werk voor verschillende klanten bij Joanknecht. “We werken bij Joanknecht met een jong en dynamisch team, iedereen wil groeien en leren. Ook van elke klant leren we weer iets nieuws. Dat maakt het zo leuk.”

 

Vragen? Elke Tüss beantwoordt ze graag. Stuur Elke een e-mail. Misschien word jij wel de nieuwe collega van Elke, lees onze medewerkersverhalen en bekijk de vacature Integrated Finance consultant.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday