“In mijn hobby en in mijn werk graaf ik altijd dieper.”

“In mijn hobby en in mijn werk graaf ik altijd dieper.”

16 september 2022

Gavin heeft veel te maken met familiebedrijven en de gezinnen erachter. Zijn hobby vindt ook plaats op zo’n groot speelveld: hij tuiniert op maar liefst 1,4 hectare grond.

Pas op het moment dat winst als vermogen in een gezin terechtkomt, kom ik in beeld. Ik doe Estate Planning en heb ook notarieel recht gestudeerd. Veel van wat ik adviseer moet namelijk door een notaris worden bekrachtigd. Als je hun taal zelf al spreekt, word je beter in je adviezen omdat je de mogelijkheden kent. Want de beste oplossingen liggen vaak niet meteen aan de oppervlakte, daar moet je dieper voor graven.

 

En dat is wat ik in mijn vrije tijd ook doe. Vaak letterlijk, soms figuurlijk. Mijn hobby is tuinieren. Mijn man en ik gingen op zoek naar een huis met een grote tuin. Dat werd er één van 1,4 hectare. Dus leerden we tractor rijden, kochten we andere, grotere machines en zochten we uit hoe je zo’n gebied goed onderhoudt. In mijn werk wil ik ook altijd precies weten hoe iets zit en ik vertik het om te beknibbelen op kwaliteit. Ik spaar liever wat langer voor de juiste materialen in mijn tuin en neem liever wat meer tijd als dat het advies voor mijn klanten beter maakt.

 

De volledige cyclus

Als mensen me vragen wat ik doe, vertel ik dat er ben op de leuke momenten in het leven van mijn klanten: als ze gaan trouwen, als ze een schenking krijgen of de sleutel van het bedrijf. Maar ook bij echtscheidingen en overlijdens. En dat het dankbaar werk is omdat je duidelijkheid biedt en de dingen goed voor de mensen regelt.

 

Het mooiste dat ik iemand daarover ooit hoorde zeggen was: “Ik gun je nooit een echtscheiding, maar als het zover komt, ga dan naar Joanknecht.”

 

Toen ik de eindverantwoordelijkheid kreeg over deze dienst bij Joanknecht vond ik dat best eng. Maar ik kreeg meteen alle steun en ik kon aangeven wat ik nodig had. Zo werken ze hier. Je krijgt vrijheid, verantwoordelijkheid en ondersteuning. Dat geeft een veilig gevoel. En de vrijheid om je werk te doen zoals jij wilt, zoals jij bent.

 

Nooit de eerste weg links

We waarderen elkaar hier om wie we zijn. We zijn elkaars vangnet en sparringpartners. We ondersteunen elkaar, ook bij de dingen die ver buiten onze comfortzone liggen. Die houden je scherp en zo ontwikkel je je eigenlijk vanzelf. Eerst kijk je vooral naar je eigen vakkennis en daarna steeds breder. Ook naar wat collega’s doen, want daar kun je ook veel van leren.

 

We zijn best een grote organisatie, maar klein genoeg om elkaar te kennen en precies te weten wat we aan elkaar hebben. Die mix geeft een bepaalde drive die ons als collectief sterk maakt. We zullen nooit voor de meest pragmatische oplossing gaan, voor die eerste weg links. Wij verkennen het hele speelveld en komen samen tot een echt goed verhaal.

 

Wie zaait…

Die cultuur houd je alleen in stand als je echt aandacht hebt voor de mensen die er werken. Door goed te luisteren, ook naar de junioren. En dat doet iedereen, tot aan de partners aan toe. Als het erop aankomt, doen we hier niet aan hiërarchie. Een nieuwe collega op een junior functie vond iets van de koers die de partners hadden uitgestippeld. En in plaats van hem als rotte appel weg te zetten, gaven ze toe dat hij een punt had en nodigden ze hem uit voor hun vergadering.

 

Als je dat durft en doet, oogst je niet alleen lof van je mensen: je creëert ook een vruchtbare voedingsbodem voor een prima werksfeer, open gesprekken, echte samenwerking en daarmee: succes. Als je het mij vraagt is het gras wat dat betreft nergens groener dan hier.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday