Geert van Hooff: ”Het is inspirerend om te werken met zo veel gepassioneerde ondernemers”

Geert van Hooff: ”Het is inspirerend om te werken met zo veel gepassioneerde ondernemers”

11 februari 2022

Geert van Hooff is controleleider bij Joanknecht. “Door de informele sfeer en het fijne team voel ik me helemaal op mijn plek”, zegt hij. Geert begon vier jaar geleden – net na zijn studie – bij een van de grootste accountantskantoren. “Daar heb ik het echt naar mijn zin gehad, maar het was tijd voor een nieuwe stap”, stelt hij. Daarom startte hij in oktober bij Joanknecht. “Een kleiner kantoor, met een andere cultuur, is iets dat ik nog wilde ervaren en wat beter past op dit moment in mijn carrière.”

Tijdens de sollicitatiegesprekken die hij voerde, kwam steeds hetzelfde kernpunt naar voren: bij Joanknecht heb je de mogelijkheden om zelf je carrièrepad te bepalen. “Je kunt aangeven op welke gebieden je nog verder wil ontwikkelen en hiervoor wordt ook echt ruimte gemaakt”, vertelt hij. Hij werkt nu in de controlepraktijk, maar zou in de toekomst ook graag meer adviesopdrachten willen doen. “Daar zijn mogelijkheden voor. Je kunt echt je eigen route bepalen.”

 

Samen werken aan hetzelfde doel

“Collega’s zijn bereid om je te helpen waar nodig”, gaat hij verder. “Als ik een vraag heb kan ik die stellen aan mijn manager, maar ook de partner. Iedereen zit gewoon door elkaar en alles is heel open. Hierdoor heb je ook meer contact met andere afdelingen. Als ik een vraag uitzet bij een collega van een andere afdeling dan wordt er samen gekeken naar een oplossing. Ik merk dat ik hierdoor ontzettend veel leer buiten mijn eigen vakgebied. Zo krijg ik een beter beeld van alle werkzaamheden waarmee we onze klanten verder kunnen helpen. Hierdoor zie ik ook wat mijn eigen werkzaamheden bijdragen aan het totaal, dat werkt erg motiverend.”

 

Naast goed contact met collega’s, vindt Geert het ook belangrijk om een goede band op te bouwen met klanten. “Ik vind het leuk dat je bij Joanknecht sneller in contact komt met het management van bedrijven. Bij grotere accountantskantoren zit je vaak pas met het management aan tafel als je zelf ook meer ervaren bent”, legt hij uit. “Ik merk bij Joanknecht dat dit sneller in het proces gebeurt. Ik zit bijvoorbeeld regelmatig bij de eindbespreking van een jaarrekening. Dat is leuk om te doen. Zo zie je ook wat de impact van ons werk is.”

 

Tompoucen

Het valt Geert op dat de ondernemers waar hij mee werkt echt passie hebben voor hun bedrijf en het product dat zij verkopen. “Dat komt misschien omdat wij voornamelijk werken met mkb’ers en familiebedrijven”, zegt hij. “Laatst was ik bij een klant die tompoucen maakt. Het is leuk om te zien dat mensen zo gepassioneerd kunnen vertellen over het product en de toekomstplannen van het bedrijf. Die passie blijkt ook uit het feit dat we na afloop van het gesprek een doos tompoucen mee naar huis kregen.”

 

Na het werk is Geert regelmatig op het veld of in de zaal te vinden voor een potje voetbal met vrienden. “Daar haal ik mijn energie uit”, vertelt hij vol enthousiasme. “Daarna gaan we vaak nog een biertje drinken in de kroeg of kantine om de avond af te sluiten.” Is hij ook nog weleens thuis te vinden? “Jazeker. Ik woon samen met mijn vriendin, met wie ik al 10,5 jaar samen ben”, zegt hij glimlachend. “Een echte jeugdliefde, want ik ben pas 28.”

 

Groeien

En de toekomstplannen? “Ik ben op dit moment eigenlijk best wel blij met waar ik nu sta. Toen ik bij mijn vorige werkgever – een Big Four-kantoor – startte, had ik al in gedachte dat ik daar maximaal vijf jaar zou werken. Dat is uiteindelijk vier jaar geworden. Bij Joanknecht voel ik me helemaal thuis, hier heb ik geen einddatum in mijn hoofd”, lacht hij. Hij moet nog een half jaar studeren om de opleiding tot RA af te kunnen ronden. “Dat wil ik natuurlijk afmaken. Daarnaast lijkt het me leuk om te kijken wat ik kan doen op het gebied van adviesopdrachten bij Joanknecht. Genoeg te doen en te leren in ieder geval.”

 

Vragen? Geert van Hooff beantwoordt ze graag. Stuur Geert een e-mail.

Meer weten over de functie controleleider? Lees dan ‘Wat doe je als controleleider bij Joanknecht?‘.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday