Guus Schoemakers: “Bij Joanknecht sta je er nooit alleen voor”

Guus Schoemakers: “Bij Joanknecht sta je er nooit alleen voor”

9 mei 2022

Guus Schoemakers is assistent assurance bij Joanknecht. “Hier sta je er nooit alleen voor. Je kunt met vragen bij iedereen terecht en alle collega’s zijn ook echt bereid om met je mee te denken”, zegt hij. Na vier jaar bij een grotere organisatie gewerkt te hebben, heeft Guus onlangs de overstap naar Joanknecht gemaakt.

 

 

 

 

“Ik heb plezier in het werk en wil er graag in blijven groeien”

Eén kantoor als thuisbasis

“Het sprak mij heel erg aan dat Joanknecht één kantoor heeft waar iedereen naartoe komt. Zo ken je iedereen en weet je van elkaar waar je mee bezig bent”, vertelt hij. Zijn vorige werkgever heeft kantoren op verschillende locaties. “Ik merk dat ik het fijner vind om met alle collega’s op dezelfde locatie te werken. Dat zorgt voor kortere lijntjes tussen teams en afdelingen”, gaat hij verder.

 

 

Fijne sfeer

Bij Joanknecht op kantoor zijn geen vaste werkplekken voor afdelingen, iedereen zit gewoon door elkaar. “Dat zorgt voor een open cultuur en een fijne sfeer op de werkvloer”, zegt hij. “Als je iemand nodig hebt bij een bepaalde taak, dan kun je gewoon naar diegene toestappen. Zo kun je elkaar snel helpen als dat nodig is. Daarnaast komt iedereen bij elkaar om gezellig samen te lunchen.”

 

 

Ondernemers met een verhaal

Als assistent assurance werkt Guus mee aan jaarrekeningcontroles voor verschillende klanten in diverse sectoren, van retail tot metaalbewerking. Hij gaat ook regelmatig mee naar klanten om op locatie werkzaamheden uit te voeren en te bespreken. “Dat vind ik het leukst. In een gesprek met de ondernemer krijgen we een mooi beeld van het bedrijf en de mensen die daar werken”, zegt Guus. “De ondernemer, vaak directeur-grootaandeelhouder van het familiebedrijf, overziet alle onderdelen en voegt het samen tot een succesvol bedrijf. Dat is mooi om te zien en het is nog leuker dat wij daar een bijdrage aan kunnen leveren.”

 

 

Zo komt Guus ieder jaar bij een groot aantal ondernemers over de vloer. “Dat maakt het interessant. Ik leer steeds nieuwe mensen kennen en daardoor leer ik ook elke week weer nieuwe dingen over mijn vakgebied”, vertelt hij. “Niet alleen de klanten zijn dynamisch, ook het team bij Joanknecht is dat. Elke dag is anders.”

 

 

Blijven groeien

Naast zijn baan gaat Guus ook nog één dag in de week naar de universiteit. Hij volgt de opleiding tot registeraccountant (RA). “Ik hoop deze zomer het theoretische gedeelte van de opleiding af te ronden”, zegt Guus. Daarna volgt het praktijkgedeelte, dat duurt nog ongeveer twee jaar. Hij is vastberaden om de opleiding af te ronden en accountant te worden. “Ik heb plezier in het werk en wil er graag in blijven groeien”, stelt hij.

 

 

In zijn vrije tijd is Guus vaak op het voetbalveld te vinden. “Ik train twee keer in de week en op zondag spelen we een wedstrijd”, vertelt hij. “Het lukt tot nu toe goed om alles te combineren. Even ontspannen is ook belangrijk. Vervolgens kan ik weer met frisse moed aan het werk.” Daarnaast is Guus samen met zijn vriendin vele uren op Funda aan het struinen op zoek naar zijn perfecte huis. “Ik hoop binnenkort een huis te kopen samen met mijn vriendin, maar dat valt nog niet mee in deze tijd. We geven de moed niet op, het komt vast goed.”

 

 

Vragen? Guus Schoemakers beantwoordt ze graag. Stuur Guus een e-mail. Misschien word jij wel de nieuwe collega van Guus, lees onze medewerkersverhalen en bekijk de vacature assistent assurance.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday