Ilse Moeleker, afstudeerstagiaire Integrated Finance: ”De tijd gaat super snel!”

Ilse Moeleker, afstudeerstagiaire Integrated Finance: ”De tijd gaat super snel!”

6 mei 2022

Ilse Moeleker is 20 jaar oud en laatstejaars studente Bedrijfskunde aan de Avans Hogeschool in Breda. Hoewel haar hart in Zeeland ligt en ze voor haar studie in Breda woont, koos ze toch voor Joanknecht in Eindhoven. Sinds februari studeert Ilse af binnen ons Integrated Finance team.

Waarom is je keuze op Joanknecht gevallen?

Ik zag de afstudeerstage Integrated Finance via AvansConnect. Omdat ik in mijn vierde leerjaar de minor financiële planning heb gevolgd wilde ik graag meer zien van de financiële wereld. Eerder liep ik stage in een fabriek waar ik het hele productieproces heb mogen ervaren. Daarom wilde ik nu graag zien hoe het er binnen de financiële dienstverlening aan toe gaat en of dat iets voor mij is. De stage bij Joanknecht leek me heel interessant en ook al was het misschien een beetje ver weg, ik wilde hier toch graag stage lopen!

 

En vanwaar de interesse in bedrijfskunde?

Ik vind zowel economie als wiskunde leuk. En omdat ik al jong een keuze moest maken koos ik voor een brede studie. Zo is het eerste jaar Bedrijfskunde bij Avans Hogeschool een combinatie tussen Bedrijfskunde, HRM, Finance & Control en Accountancy. Mijn keuze voor deze opleiding was een weloverwogen keuze, zodat ik later nog kon switchen mocht ik dat willen.

 

 

”Ook al was het misschien een beetje ver weg, ik wilde hier toch graag stage lopen!”

 

 

Met welke afstudeeropdracht houd je je bij Joanknecht bezig?

Momenteel houd ik me bezig met het optimaliseren van de dienstverlening van Integrated Finance. Ik focus me met name op verbetertechnieken en vaardigheden die worden toegepast bij klanten. Integrated Finance is een nieuwe vorm van dienstverlening  bij Joanknecht. Op basis van werkervaring werkt het team op een bepaalde manier; nog niet overal zijn vaste werkwijzes voor. Het is aan mij de structuur van huidige werkwijzen vast te leggen en te verbeteren. Voor een klantsituatie kun je bijvoorbeeld denken aan: welke verbetermethodieken ga je gebruiken? Met wie ga je in gesprek? En wie is betrokken vanuit Joanknecht? Vooral het maken van die keuzes, werk ik uit.

 

Integrated Finance is een nieuwe dienstverlening binnen Joanknecht, hoe ervaar je de aansluiting vanuit de theorie?

Op de opleiding bedrijfskunde leer je hoe je bedrijfskundige processen kunt optimaliseren. Bij Integrated Finance doe je in feite precies hetzelfde, dat komt dus heel erg overeen. Omdat de meeste collega’s binnen het team een accountancy achtergrond hebben, kijk ik met een andere blik naar dat soort processen. Ik vind het heel interessant hoe ik hen kan helpen die structuur bedrijfskundig te maken. Het is leuk dat je de dingen herkent die er gebeuren, wat ik nu binnen 20 weken bij Joanknecht doe, doet Integrated Finance namelijk bij klanten.

 

 

”Dat je bij iedereen naar binnen kunt lopen en dat er niet zoveel hiërarchie heerst spreekt me erg aan.”

 

 

Wat vind je het leukst aan je stage bij Joanknecht?

De tijd gaat super snel, dat is voor mij wel een teken dat ik het naar mijn zin heb en dat ik veel leer. Ik vind het oprecht heel leuk om hier te zijn en om binnen te kijken bij een bedrijf. En als we het over mijn onderzoek hebben voelt het voor mij ook alsof ik echt serieus wordt genomen en iedereen openstaat voor mijn inbreng. Er wordt een bepaald vertrouwen en verantwoordelijkheid bij me neergelegd waardoor ik ook het idee heb dat er echt iets met mijn onderzoek en advies wordt gedaan.

 

What’s next: wat wil je na je afstuderen graag nog bereiken?

Uiteindelijk is het mijn plan om terug te gaan naar Zeeland. Ik heb het super leuk in Breda maar mis mijn familie, vrienden en mijn vriend! Wat ik hierna ga doen weet ik nog niet zeker. Het is lastig omdat je nu voor een keuze staat: ga ik nog een master doen of werken? Werken binnen de financiële dienstverlening of de master supply chain management lijkt me heel erg interessant. Ik neig er nu meer naar om te werken. Omdat ik financieel erg zelfstandig ben zou ik toch graag mijn eigen autootje en huisje hebben. Ik ga namelijk echt niet terug thuis bij mijn ouders wonen!

 

Het maken van een keuze blijft natuurlijk lastig. Wel weet ik dat ik het fijn vind om binnen een omgeving als Joanknecht te werken. De open cultuur, dat je bij iedereen naar binnen kunt lopen en dat er niet zoveel hiërarchie heerst spreekt me erg aan.

 

Vragen? Ilse Moeleker beantwoordt ze graag. Misschien word jij wel onze nieuwe collega, lees onze medewerkersverhalen en bekijk de vacature een stage bij Joanknecht.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday