Iris van Mierlo: adviseur accountancy en moeder van dochter Victoria

Iris van Mierlo: adviseur accountancy en moeder van dochter Victoria

zomer 2020

De komst van een baby brengt heel wat veranderingen met zich mee. Er gebeurt veel moois en een gezin komt voor nieuwe uitdagingen te staan. Zes medewerkers van Joanknecht vertellen over hun ervaringen met het ouderschap en hoe zij dit combineren met hun werk. Deze keer vertelt Iris van Mierlo: adviseur accountancy en moeder van dochter Victoria.

Wat vind je het allerleukste aan het ouderschap? Met name haar zien opgroeien en dat ze elke dag weer iets anders kan. Ook het idee dat Carel, Victoria en ik nu een gezin vormen met z’n drieën vind ik heel fijn en bijzonder. Dat voelt nu zo normaal, terwijl we een jaar geleden nog maar met z’n tweeën waren. Alles goed plannen, is wel een uitdaging. Voorheen stuurde ik een berichtje met ‘ik ben later’ en hield ik open tot hoe laat ik aan het werk zou zijn. Nu kan dat niet meer, want ik moet op tijd bij het kinderdagverblijf zijn.

 

Heb je tips voor jonge ouders die na een verlof weer aan het werk gaan? Ja! Breng je zoon of dochter al een keer naar de oppas of opvang voordat je weer met werken begint, zodat dit niet op je eerste werkdag plaatsvindt. Voor werkgevers heb ik ook nog een tip: ga flexibel om met het aantal uur dat een jonge ouder in de eerste periode na het verlof werkt. Dat deed Joanknecht bij mij ook.

 

 

 

 

 

Dit artikel verscheen in het magazine ‘samen maken we toekomst’, editie zomer 2020, gedrukt in juni 2020. Twee keer per jaar brengt Joanknecht dit magazine uit voor haar relaties. Magazine ontvangen? Laat het ons weten: Tel. +31 40 844 70 00 of via info@joanknecht.nl. Wil je reageren, heb je een vraag of feedback voor ons? Neem dan gerust contact op met Marlies Vervoordeldonk, hr- en communicatiemedewerker bij Joanknecht via tel. +31 40 240 9493 of via mvervoordeldonk@joanknecht.nl.