Jeroen Andel: “Als trainee krijg ik een goed beeld van de mogelijkheden bij Joanknecht”

Jeroen Andel: “Als trainee krijg ik een goed beeld van de mogelijkheden bij Joanknecht”

12 april 2022

Jeroen Andel is assistent assurance bij Joanknecht. Hij begon meteen na het behalen van zijn vwo-diploma met een traineeship en studeert daarnaast accountancy. “Werken en leren tegelijk past goed bij mij. Ik vind het fijn om al bezig te zijn in het werkveld en ik doe veel ervaring op”, zegt hij.  

Als trainee werkt Jeroen op verschillende afdelingen binnen Joanknecht. “Mijn eerste maanden bij Joanknecht heb ik bij het delivery center gewerkt, daarna enkele maanden in het  obc team. Dat is het online business coaching team, onderdeel van de accountancy discipline. Het traineeship zorgt er niet alleen voor dat ik wat van alle disciplines kan proeven, maar het zorgt ook voor een belangrijke basis. Hier kan ik op verder bouwen voor mijn persoonlijke ontwikkeling.”

 

“Ik haal er voldoening uit als ik mensen verder kan helpen.”

 

Naast zijn werk gaat Jeroen één dag in de week naar college. “Het is geen standaard route, maar ik vind dit een hele fijne manier van leren. Het is een heel divers en praktijkgericht traject. Ik leer gaandeweg het vak kennen, aan de hand van de studie en tegelijkertijd in de praktijk.” Naast de opleiding via Nyenrode volgt Jeroen trainingen via het interne opleidingsprogramma van Joanknecht, van vaktechnische cursussen tot vaardigheden trainingen. “De studie en interne opleiding in combinatie met het werk zorgen ervoor dat ik snel kan groeien in mijn rol. Dat geeft veel voldoening.”

 

Nieuwsgierig

“Ik ben heel erg nieuwsgiering naar bedrijven”, gaat hij verder. “Mijn vader heeft altijd een eigen adviesbureau gehad waardoor hij bij verschillende bedrijven over de vloer kwam. De verhalen die hij daarover vertelde, vond ik altijd heel interessant. Ik denk dat mijn eigen interesse voor dit vak zo ook steeds verder gegroeid is. Ik vind het superleuk om mee te kijken in een bedrijf en de verhalen van ondernemers te horen. De drijfveer van de ondernemer en het kijkje in de keuken, daar haal ik echt mijn energie uit.”

 

Klantcontact

Jeroen had voordat hij bij Joanknecht begon een bijbaantje in de klantenservice. “Het klantencontact sprak mij heel erg aan”, zegt hij daarover. “Ik haal er voldoening uit als ik mensen verder kan helpen.” Dat vindt hij ook in de accountancy heel belangrijk. “We zitten natuurlijk veel bij klanten en zien veel verschillende bedrijven. Onze klanten proberen we zoveel mogelijk te helpen met ondersteuning en advies waar nodig. Bij Joanknecht werken we op een persoonlijke manier met klanten samen, zo zit je al snel om de tafel met de ondernemer.”

 

Ervaring opdoen en delen

De komende tijd gaat Jeroen binnen Joanknecht verder met het ontdekken van zijn interesses. “Ik ben begonnen op de afdeling accountancy en loop nu al even mee binnen het assurance team. Dat is het leuke van een traineeship, ik kan het grotendeels zelf invullen en op verschillende afdelingen meekijken. Die flexibiliteit is fijn, zo kan ik echt uitzoeken wat het beste bij mij past”, vertelt hij.

 

“Het is geen standaard route, maar ik vind dit een hele fijne manier van leren.”

 

 

Hij wordt begeleid door een collega, een zogenoemde buddy, die ook nog studeert naast zijn baan. Alle collega’s bij Joanknecht worden gekoppeld aan een buddy. Je kunt bij je buddy terecht met vragen en andere zaken waar je tegenaan loopt in de eerste jaren van je carrière. “Ik ben blij met die begeleiding. Met hem kan ik bespreken waar ik tegenaan loop en ik kan mijn ervaringen delen. Het is fijn iemand te hebben om mee te sparren als dat nodig is.”

 

Ook met de mensen waarmee hij de opleiding volgt, kan Jeroen ervaringen delen. “We zitten met een groep van ongeveer dertig mensen – die allemaal bij verschillende bedrijven werken – in de collegebanken”, vertelt hij. Elke vrijdag zien zij elkaar. “We worden best een hechte groep, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje natuurlijk.”

 

Studentenleven

Naast zijn werk en studie gaat Jeroen regelmatig sporten en in het weekend spreekt hij graag af met vrienden. “Ik heb verschillende vrienden vanuit het vwo die studeren. In het weekend vind ik het leuk om samen met hen toch nog wat van het studentenleven mee te krijgen. Daar kan ik echt van genieten.”

 

Vragen? Jeroen Andel beantwoordt ze graag. Stuur Jeroen een e-mail. Misschien word jij wel de nieuwe collega van Jeroen, lees onze medewerkersverhalen en bekijk de vacatures assistent assurance en traineeship voor starters bij Joanknecht.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday