Jiska: het delivery center als springplank

Jiska: het delivery center als springplank

27 maart 2023

Nog even en dan maakt Jiska de overstap naar het accountancy-team. Tot die tijd heeft ze het ontzettend naar haar zin als medewerker van het delivery center van Joanknecht. “Dankzij deze functie heb ik kennis gemaakt met de praktijk van zowel accountancy als assurance. Daardoor heb ik ontdekt dat ik beide werkvelden erg leuk vind. Maar mijn hart gaat echt uit naar accountancy. In juni start ik in het team van accountancy dat zich specifiek richt op directeur-grootaandeelhouders.”

Jiska heeft het druk, want ze is ook net aan het laatste jaar hbo accountancy begonnen. “Joanknecht reageert begripvol, prettig en flexibel op de drukte die mijn laatste studiejaar met zich meebrengt. Niet dat ik iets anders verwacht had, want bij mijn allereerste gesprek hier merkte ik al dat je hier als mens gewaardeerd wordt. Mijn collega’s zijn oprecht geïnteresseerd in wie ik ben en hoe het met me gaat.”

 

Delivery center

Het delivery center is wellicht het minst bekende team van Joanknecht. “We werken nauw samen met onze collega’s, maar hebben zelden contact met klanten. Daardoor weten maar weinig mensen dat ons team er is en wat we doen. Wij doen veel voorwerk voor accountancy en assurance teams. Denk aan voorbereidend werk voor controles van verschillende balansposten, opdrachtbevestigingen of integriteitscontroles. Daarna geven we het stokje door aan onze collega’s van de diverse teams. Zij komen zo voor onze klanten meteen goed uit de startblokken.”

 

”Als je eenmaal weet wat je echt wilt, staan de deuren voor je open.”

 

“Ons team bestaat nu uit vier medewerkers en twee stagiairs. Het is een jong team, want het is echt een doorstroomfunctie. Bijna iedereen groeit door naar een ander team. Als je eenmaal weet wat je echt wilt, staan de deuren voor je open. Als ik in juni naar accountancy ga, kom ik in een erg leuk team terecht. Maar ik ga mijn huidige teamleden echt wel missen. Ondanks de wisselingen is het een heel hecht en gezellig team.”

 

Gouden combinatie

Jiska heeft nog een klein jaar nodig om haar studie af te maken. “Het gaat hartstikke goed, dus ik ga het ook gewoon halen. Daar maak ik me geen zorgen over. De praktijkervaring die ik hier opdoe, helpt me bij mijn studie. Wat er in colleges verteld wordt, snap ik sneller en kan ik gemakkelijker toepassen. De komende maanden ga ik ook alvast met een paar opdrachten van accountancy meelopen, om de stap naar mijn nieuwe functie kleiner te maken. In dat team werk ik voor grotere klanten, waar ik ook zelf mee in contact kom. Daar kijk ik echt enorm naar uit!”

 

Bijzondere stap

“Dat ik het klantencontact nu mis, is geen wonder. Ik ben nou eenmaal een mensenmens.” Dat is wellicht ook de reden dat ze, voordat ze aan hbo accountancy begon, toerisme studeerde. “Die studie en het werk vond ik super leuk! Het was mijn droom om een periode in het buitenland te wonen. Die droom heb ik waargemaakt: ik heb een half jaar op Tenerife gewoond. En als het vak prettige werktijden zou bieden, zou ik misschien niet overgestapt zijn. Maar je werkt op andere tijden dan vrijwel iedereen om je heen. Dat is lastig te combineren met je privéleven en dat past niet bij me.  Bij het hotel waar ik werkte, ontdekte ik in de administratie en financiën een nieuwe passie. Zo ben ik bij accountancy uitgekomen.”

 

”Ondanks de wisselingen is het een heel hecht en gezellig team.”

 

Dat Jiska een mensenmens is, geldt op het werk, maar zeker ook in haar vrije tijd. “Een specifieke hobby heb ik niet. Vrienden en familie zijn belangrijk voor me en als ik bij hen ben, maakt het me eigenlijk niet veel uit wát we doen. Spelletjesavonden, etentjes, bioscoop, terrasjes… Allemaal leuk!”

 

Ontdek de praktijk

Wil jij, net als Jiska, ontdekken wat je het leukst vindt aan accountancy? Neem dan contact met ons op. We bespreken graag de diverse mogelijkheden met je. Misschien word jij wel de nieuwe collega van Jiska, lees onze medewerkersverhalen en bekijk de vacature medewerker accountancy. 

 

Vragen? Jiska van Dijk beantwoordt ze graag. Stuur haar een e-mail.