Joep van Dommelen, afstudeerstagiair IT-Assurance: ‘’Ik voelde me direct welkom en op mijn gemak!”

Joep van Dommelen, afstudeerstagiair IT-Assurance: ‘’Ik voelde me direct welkom en op mijn gemak!’’

30 juni 2022

Leuk dat je dit artikel leest, mijn naam is Joep van Dommelen en afgelopen maanden heb ik mijn afstudeerstage uitgevoerd binnen het IT-Auditteam van Joanknecht. Momenteel ben ik bezig met het afronden van de opleiding Finance & Control aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. In deze periode heb ik onderzoek gedaan naar een mogelijke verwachtingskloof tussen gebruikers- en serviceorganisaties in het kader van ISAE 3402. Een uitdagende en complexe opdracht waarin ik veel mocht meedoen in de praktijk en nieuwe dingen heb geleerd.

Waarom heb ik voor Joanknecht gekozen?

Ik was erg kritisch in mijn zoektocht naar een stagebedrijf. Ik was al bij meerdere bedrijven op gesprek geweest voordat ik kennismaakte met Joanknecht. Zelfsturend kunnen zijn en persoonlijke aandacht vond ik twee hele belangrijke elementen. Tijdens het kennismakingsgesprek met collega Ties Meesters merkte ik direct dat die twee elementen bij Joanknecht centraal staan. Ties benadrukte dat er veel mogelijkheden zijn en je zelf vorm mag geven aan de opdracht. Ik voelde me direct welkom en op mijn gemak binnen Joanknecht. Uiteindelijk ben ik erg blij met mijn keuze en ben ik altijd met veel plezier naar Joanknecht gekomen!

 

Hoe ben ik tot deze opdracht gekomen?

Ik houd ervan om nieuwe dingen te leren en mezelf uit te dagen. Heel eerlijk gezegd wist ik van te voren niet wat ISAE 3402 inhield, maar processen in verband met risico’s vond ik het interessantst binnen mijn opleiding. Bij ISAE 3402 staan processen en risico’s centraal in combinatie met automatisering en IT. Voor mijn eerste gesprek bij Joanknecht heb ik me ingelezen in ISAE 3402 zodat ik alvast met Ties kon brainstormen over een mogelijke afstudeeropdracht. Toevallig heeft Ties een aantal jaar geleden de Finance & Control opleiding afgerond waardoor de onderzoekrichtlijnen vanuit school totaal geen probleem waren. Vervolgens ben ik met mijn begeleider Lucas Vousten en collega’s van het IT-Assurance team gaan sparren over de mogelijkheden. Dankzij deze sparmomenten is het onderzoek naar de verwachtingskloof tussen gebruikers- en serviceorganisaties bij ISAE 3402 uitgerold.

 

Wat hield mijn onderzoek in?

Ik heb onderzoek gedaan naar de verwachtingen van gebruikers- en serviceorganisaties bij ISAE 3402. Vanuit literaire bronnen en interviews heb ik bevestiging gekregen dat de verwachtingen van een ISAE 3402 in veel gevallen niet zijn afgestemd. Aan de hand van interviews met beroepsexperts, accountants, gebruikers- en serviceorganisaties heb ik geprobeerd om meer bewustwording, transparantie en duidelijkheid rondom ISAE 3402 te creëren. Ik heb verschillende knelpunten bij ISAE 3402 in kaart gebracht en aanbevelingen gegeven zodat de verwachtingen van gebruikers- en serviceorganisaties in de toekomst meer in lijn zijn met elkaar. Voor meer informatie over ISAE 3402 in het algemeen verwijs ik je naar het artikel: ISAE 3402 audit.

 

Meewerken aan IT-Audits

Aan het begin van mijn stageperiode wist ik weinig over ISAE 3402. Daarom heb ik me goed ingelezen en hebben collega’s veel kennis met me gedeeld. Al snel mocht ik meewerken aan meerdere IT-Audits, wat ik super leuk vond. IT-Audit richt zich op het beoordelen van systemen en processen die raakvlakken hebben met IT. Ik werd in het hele IT-Auditproces betrokken waardoor ik me een volwaardig teamlid voelde. Het meewerken in de praktijk maakte ISAE 3402 tastbaar en gaf mijn kennis over het onderwerp een flinke boost. Ik raad het iedereen aan om tijdens een afstudeeropdracht regelmatig mee te werken omdat je zoveel nieuwe dingen ziet.

 

Hoe omschrijf ik Joanknecht?

Joanknecht is een organisatie die veel tijd en energie steekt in haar medewerkers. Het is een ambitieuze, dynamische en groeiende organisatie waar jouw persoonlijke ontwikkeling echt centraal staat. Daarnaast is de sfeer hartstikke prettig en is iedereen oprecht geïnteresseerd in je.

 

 

Vragen? Joep van Dommelen beantwoordt ze graag. Misschien word jij wel onze nieuwe collega, lees onze medewerkersverhalen en bekijk de vacature een stage bij Joanknecht.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday