Kim en Roger: blik op de toekomst van het samenwerkingsprogramma

Kim en Roger: blik op de toekomst van het samenwerkingsprogramma

zomer 2021

Drie jaar geleden startte Joanknecht het samenwerkingsprogramma om medewerkers meer te betrekken bij de organisatie en om talent te laten groeien. Het programma bestaat uit een groep van twaalf medewerkers die actief in de organisatie betrokken zijn en daardoor invloed hebben. Zij volgen een opleidingsprogramma dat bestaat uit verschillende modules. Deze geven inzicht in het opereren in een organisatie en het aansturen ervan. Het programma is een combinatie van intensieve interne en externe samenwerking. Er wordt theoretische en praktische kennis opgebouwd en de deelnemers zijn actief betrokken bij projecten die direct meerwaarde hebben voor de organisatie.  De groep pakt diverse ontwikkelpunten op en komt met ideeën en oplossingen. Deze keer zijn Kim Dekkers en Roger de Rond aan het woord over de toekomst van het samenwerkingsprogramma.

Waarom doe je mee aan het samenwerkingsprogramma?

Kim: “We zijn allemaal gevraagd om mee te doen aan het programma.” Roger: “Er is heel bewust gekeken naar een groep mensen die het werkinhoudelijk goed doet, en die daarnaast actief betrokken is bij de organisatie en invloed heeft op de omgeving.” Kim: “Het is natuurlijk supergaaf om niet alleen mee te mogen werken in de organisatie, maar ook aan de organisatie te werken.”

 

Wat levert het je op?

Kim: “Ik wil zoveel mogelijk kennis en ideeën opdoen. Ik wil weten wat er allemaal komt kijken bij het aansturen van een organisatie. Ik ben geneigd me te focussen op mijn eigen vakgebied, maar het is heel interessant om eens met andere aspecten bezig te zijn. Het programma draagt daardoor bij aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Verder is het superleuk dat we als groep veel vrijheid krijgen om onze ideeën uit te dragen en in de organisatie te implementeren.” Roger: “Het is voor mij een mooie mogelijkheid om op meerdere onderwerpen inspiratie op te doen en te leren. Om mijn eigen visie te ontwikkelen en te merken dat daar iets mee gedaan wordt. En het is erg leuk om dit te doen met een groep totaal verschillende mensen, die ieder hun eigen achtergrond en zienswijze hebben.”

 

”We werken toe naar een nog meer dynamische organisatie waarin we het maximale halen uit interdisciplinaire samenwerking” ~ Roger

 

What’s next?

Roger: “De volgende module is bedrijfskunde. Dat gaat over hoe je naar een organisatie moet kijken, hoe je die inricht en hoe de marktomgeving eruit ziet. Binnen deze module kijken we naar verschillende type organisaties. We beginnen met de strategie, want de plannen en doelstellingen voor de toekomst hebben impact op allerlei organisatieaspecten. We werken toe naar een nog meer dynamische organisatie waarin we het maximale halen uit interdisciplinaire samenwerking.” Kim: “Dat brengt bepaalde vragen met zich mee over hoe je de organisatie inricht. Hoe blijf je enerzijds actief binnen je eigen vakgebied en laat je anderzijds vermenging van disciplines ontstaan? En wat is de functie van onze nieuwe werk- en ontmoetingsplek in dezen? Over deze vragen buigen we ons onder andere op dit moment.”

 

 

Dit artikel verscheen in het magazine ‘samen maken we toekomst’, editie zomer 2021, gedrukt in mei 2021. Twee keer per jaar brengt Joanknecht dit magazine uit voor haar relaties. Magazine ontvangen? Laat het ons weten: Tel. +31 40 844 70 00 of via info@joanknecht.nl. Wil je reageren, heb je een vraag of feedback voor ons? Neem dan gerust contact op met Marlies Vervoordeldonk, hr- en communicatiemedewerker bij Joanknecht via tel. +31 40 240 9493 of via mvervoordeldonk@joanknecht.nl.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday