Lars van Diejen: “De gedrevenheid om samen zoveel mogelijk te bereiken is hier heel sterk aanwezig.”

Lars van Diejen: “De gedrevenheid om samen zoveel mogelijk te bereiken is hier heel sterk aanwezig.”

17 oktober 2019

In 2016 heeft Lars van Diejen stage gelopen binnen onze accountancy discipline en in 2018 is hij gestart als assistent assurance. Nu combineert hij werken bij Joanknecht met studeren aan Nyenrode. “Ik ga op vrijdag naar college. Dat is een leuke afwisseling naast het werk. Het is geen peulenschilletje, hoor. Maar dat is juist de uitdaging voor mij! Zeker omdat ik naast werk en studie ook nog allerlei hobby’s heb. Gelukkig ervaar ik bij Joanknecht volop ruimte en tijd om dit traject tot RA te volgen.”

Combinatie werk en studie

Lars van Diejen heeft aan de Fontys in Eindhoven de hbo-opleiding accountancy gevolgd. Bij het Financial Future Event heeft hij kennis gemaakt met Joanknecht. Zo’n drie jaar na die eerste kennismaking is hij inmiddels goed ingeburgerd bij Joanknecht. Op vrijdag gaat Lars dus wel nog even terug de schoolbanken in.

 

“Ja, dan ga ik naar Nyenrode voor de masteropleiding accountancy. De omschakeling van hbo naar de universiteit vond ik in het begin wel wennen. Op het hbo is alles vrij praktisch ingestoken. In de master gaan we dieper in op het ‘hoe’ en ‘waarom’ en blijft het vaak iets abstracter. Het legt een diepere basis en versterkt mijn kennis en begrip van mijn dagelijks werk. Dus het is een uitdaging, maar wel een interessante!”

 

Compliance is leuk!

Lars houdt zich naast controlewerkzaamheden bij klanten ook bezig met interne werkzaamheden gericht op compliance bij Joanknecht. “Ik doe dit samen met Job en Celine. Ik houd onder andere in de gaten of dossiers op tijd afgesloten zijn en of nevenfuncties van collega’s juist geregistreerd staan. Het is een ander perspectief op mijn normale werk. Ik zie zo het brede beeld aan wet- en regelgeving. Al die wetten en regels zijn vrij complex. Het is echt een puzzel en dat vind ik leuk!”

 

Veiligheid en welzijn voorop

Een extra verantwoordelijkheid die Lars op zich heeft genomen bij Joanknecht, is die van hoofd BHV. “Ik werd door het BHV-team gevraagd of ik de rol van hoofd BHV op me wilde nemen, ook al was ik nog niet zo lang in dienst. Super, dat ik die kans krijg, dus ik zei direct ja! Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan de veiligheid en het welzijn van mijn collega’s. Als bijbaan naast mijn hbo-opleiding ben ik badmeester geweest en evenementenhulpverlener. Nu ben ik nog steeds actief in de burgerhulpverlening. Dat doe ik gewoon graag.”

 

Echt voor de hobby

“In mijn vrije tijd doe ik aan judo en jiujitsu. Dat is echt voor de hobby en ontspanning.” Natuurlijk kan Lars het daar ook niet laten om zijn handen uit de mouwen te steken. “Achter de schermen bij wedstrijden sta ik graag klaar voor anderen, zoals voor het bijhouden van de puntentelling of andere hand- en spandiensten.”

 

Samenwerken

Dit doet Lars niet alleen in zijn vrije tijd, maar ook bij Joanknecht. “Dat is hier heel sterk aanwezig: gedrevenheid om samen zoveel mogelijk te bereiken! Het komt vanuit ‘de werkvloer’, niks van hogerhand. We zetten samen de schouders eronder en gaan ervoor. Zo leuk dat bij Joanknecht zoveel kan. Heb ik overal verstand van? Nee, zeker niet. Maar ze geven me de vrijheid om dingen op te pakken en erin te duiken, zoals BHV en compliance.”

 

Meer weten? Stuur Lars gerust een e-mail of berichtje via LinkedIn. Meer weten over werken bij Joanknecht? Lees de verhalen van onze collega’s.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday