Laura Beerens: interesse in mensen en cijfers

Laura Beerens: interesse in mensen en cijfers

winter 2019/2020

De weg naar de accountancy verliep voor Laura Beerens anders dan bij de meesten. Ze studeerde eerst psychologie, maar merkte dat haar interesse niet alleen bij mensen, maar ook bij cijfers lag. Ze werkt sinds 2016 bij Joanknecht en voelt zich er als een vis in het water.

 

 

”Dit werk is echt voor mij weggelegd. Er is veel klantcontact en ik ben financieel gedreven bezig. Van die combinatie werd en word ik nog steeds heel enthousiast.”

Interesse in cijfers

“Ik wist na het vwo niet zo goed wat ik wilde gaan doen. Ik had wiskunde in mijn pakket en vond dat heel interessant, maar ik had ook een grote interesse in mensen. Uiteindelijk viel mijn keuze op een studie psychologie, omdat ik benieuwd was naar wat de mens drijft. Tijdens mijn studie merkte ik dat ik energie kreeg van het contact met mensen, maar dat de cijfermatige kant me het meest trok. Voor mij was dit aanleiding om na het behalen van mijn bachelordiploma te stoppen met deze studie. Ik ben toen bij een bank gaan werken om uit te zoeken welke kant ik op wilde. Daar merkte ik dat ik de zakelijke klanten erg interessant vond. Ze zijn ondernemend en er speelt continu van alles. Ik ben mij toen gaan oriënteren op wat mogelijk is op zakelijk gebied met een achtergrond in de psychologie. Ik kwam bij het schakeltraject accountancy/controlling uit. Dat is een omscholing van een jaar om verkort de hbo-opleiding accountancy te doen. Het bleek een goede keuze, want ik kreeg zoveel energie van die studie en vond het echt superleuk.”

 

Joanknecht

“Twee klasgenoten werkten bij Joanknecht en die adviseerden me om er eens te gaan kijken. Ze vertelden dat er een fijne sfeer hing en dat er zoveel mogelijk was. Ik heb gesolliciteerd als assistent-accountant en ik kreeg de baan! Dat was in maart 2016. Vanaf dat moment had ik het gevoel dat er een nieuwe wereld voor me openging. Dit werk is echt voor mij weggelegd. Er is veel klantcontact en ik ben financieel gedreven bezig. Van die combinatie werd en word ik nog steeds heel enthousiast. Ik begon met de basis, want ik wist namelijk nog niet eens hoe ik een journaalpost moest maken. Mijn collega´s hebben mij daar goed in begeleid en zagen mij als een volwaardig teamlid. Vanaf het begin werd ik al meegenomen naar de klant. Eerst was ik meer observerend, maar naarmate de tijd verstreek, ben ik ook zelf gesprekken gaan voeren.”

 

”Mijn klanten echt verder helpen met hun onderneming, maar ook hen persoonlijk als ondernemer, dat is ook wat me zo aantrekt in het werk.”

 

 

Keuze voor controlling

Na haar eerste studiejaar moest Laura de keuze maken of ze richting controlling of accounting wilde gaan. “Mijn twee klasgenoten en ik waren de eerste drie collega’s die de controllingkant opgingen. Dat was toen nog vrij uniek. Veel klanten van Joanknecht hebben zelf geen controller in dienst. Met deze opleiding kan ik dus voor klanten, maar ook voor Joanknecht van toegevoegde waarde zijn. Naar die vernieuwing streven ze hier. Nu ben ik senior assistent-accountant en ik wil doorgroeien naar klantadviseur. Mijn klanten echt verder helpen met hun onderneming, maar ook hen persoonlijk als ondernemer, dat is ook wat me zo aantrekt in het werk. Ik ben de spin in het web, ik moet snel schakelen tussen verschillende competenties die ik in me heb, en ook tussen de verschillende disciplines die Joanknecht biedt. Wanneer je met een klant in contact bent, is het belangrijk dat je allerlei vragen kunt signaleren waar hij of zij mee zit en dat je daar de juiste mensen of afdelingen voor inschakelt. Het coördineren van dat hele proces ligt mij goed.”

 

Coachen

“Ik coach heel graag, mede door mijn achtergrond. Zowel klanten als collega’s help ik graag vooruit. Ik krijg er veel energie van om mensen op te leiden en verder te laten groeien. Daarvoor is het belangrijk dat je goede feedback geeft. Door mijn achtergrond ben ik heel bewust bezig hoe je dat goed brengt, zodat je iemand motiveert en stimuleert en zorgt dat diegene er plezier in houdt. Dus in de communicatie met mensen probeer ik duidelijk en eerlijk te zijn, maar wel op een positieve manier.”

 

Mogelijkheden

“Ik kan bij Joanknecht mijn eigen route uitstippelen en naar me toe trekken wat ik interessant vind. Dat is heel fijn. Eigenlijk heeft niemand hier precies dezelfde functie. Er is dus heel veel mogelijk, maar je moet het wel zelf aangeven en aangrijpen. Er gaan dan heel veel deuren voor je open.”

 

Meer weten? Stuur Laura Beerens gerust een e-mail of berichtje via LinkedIn. Meer weten over werken bij Joanknecht? Lees de verhalen van onze collega’s.

 

 

Dit artikel verscheen in het magazine ‘samen maken we toekomst’, editie winter 2019/2020, gedrukt in december 2019. Twee keer per jaar brengt Joanknecht dit magazine uit voor haar relaties. Magazine ontvangen? Laat het ons weten: Tel. +31 40 844 70 00 of via info@joanknecht.nl. Wil je reageren, heb je een vraag of feedback voor ons? Neem dan gerust contact op met Marlies Vervoordeldonk, hr- en communicatiemedewerker bij Joanknecht via tel. +31 40 240 9493 of via mvervoordeldonk@joanknecht.nl.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday