Marieke van der Velden: ”Door de goede band met collega’s leer ik heel veel”

Marieke van der Velden: ”Door de goede band met collega’s leer ik heel veel”

24 juni 2021

Marieke van der Velden is juniorbelastingadviseur bij Joanknecht. Wat haar werk zo interessant maakt? “Veel ondernemers zien alles rondom belastingen als iets ingewikkelds. Het is leuk om een klant te kunnen helpen bij iets wat voor hem of haar soms heel moeilijk is. Zo kun je echt waarde toevoegen”, zegt ze.    

Na haar opleiding begon Marieke bij een groot kantoor en kwam al snel daarna bij Joanknecht terecht. “Joanknecht trok mij heel erg aan door het klantenpakket, ik was altijd al geïnteresseerd in het mkb. Daarnaast is er een grote fiscale afdeling, ondanks het feit dat het kantoor niet heel groot is. Er zijn aparte teams voor onder andere estate planning, omzetbelasting en loonheffingen, maar er is ook een grote algemene praktijk, dat vind ik erg fijn”, vertelt ze. “Ik vind klantcontact heel belangrijk en wil daarnaast zo veel mogelijk van het vak zien. Daarom kreeg ik de kans om bij de algemene praktijk te starten. Zo kan ik overal meekijken.”

 

Veel meer dan cijfers

Een belastingadviseur houdt zich – in tegenstelling tot wat veel mensen denken – echt niet alleen maar bezig met cijfertjes. “Als belastingadviseur krijgen we vaak een inkijkje in de onderneming of de privésituatie van de klant. Alles moet kloppen, het gaat veel verder dan alleen het fiscale aspect”, vertelt Marieke. “Bijvoorbeeld bij een bedrijfsovername binnen een familiebedrijf spelen ook de onderlinge banden en de historie van de familie een rol.”

 

Regie over je eigen carrière

Naast de klanten zijn ook haar collega’s belangrijk voor Marieke. “Er zijn veel jonge collega’s bij Joanknecht”, stelt ze. “Daarnaast is iedereen heel toegankelijk en wil iedereen elkaar helpen.” Dat werkt voor haar heel fijn. “Bij Joanknecht krijg je echt de regie over je eigen carrière. Als je bepaalde werkzaamheden graag wilt doen of als je je op een ander gebied verder wilt ontwikkelen, dan is daar ruimte voor”, legt ze uit.

 

“Ook als junior word je vaak al snel bij verschillende cases betrokken. Je doet niet alleen losse taken, maar ziet ook het geheel. Hierdoor weet je wat bepaalde werkzaamheden voor een klant betekenen”, gaat ze verder. “Mede hierdoor heb ik echt al heel veel geleerd bij Joanknecht.”

 

Samenwerken en ontmoeten

Samenwerken is heel belangrijk. “Als fiscalist werk ik veel samen met accountants en notarissen om de klant zo goed mogelijk te helpen”, vertelt Marieke. “Het is belangrijk dat iedereen elkaar weet te vinden.” Het nieuwe kantoor, met een centrale ontmoetingsplek, draagt hieraan bij. “Het oude pand was een beetje stoffig”, zegt Marieke met een glimlach. “Nu is het heel modern, met veel glas. De gezamenlijke lunch vind ik echt heel leuk, hierdoor leer je elkaar op een andere manier kennen.”

 

Eigen huis bouwen

Na het werk kookt Marieke graag voor vrienden en familie. Daar is nog meer ruimte voor in haar nieuwe huis. Samen met haar vriend is Marieke bezig met de bouw van een nieuw huis in Beek en Donk. “We zijn nu druk bezig om alles te regelen”, vertelt Marieke. “Met kerst 2022 moet het klaar zijn.”

 

Vragen? Marieke beantwoordt ze graag. Stuur Marieke een e-mail.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday