Max Broekhuizen: ”Samen bereiken we altijd meer”

Max Broekhuizen: ”Samen bereiken we altijd meer”

15 april 2021

Max Broekhuizen is als adviseur in de mkb-praktijk bij Joanknecht voornamelijk bezig met het vormen van samenwerkingen met bestaande en nieuwe opdrachtgevers. Hij werkt sinds 2013 bij Joanknecht en heeft in 2019 zijn AA-titel behaald. Ondernemers verder helpen is zijn grootste drijfveer. Hij gaat geen uitdaging uit de weg om het financieel management van ondernemers en hun ondernemingen naar een hoger niveau te tillen. Vanuit die gedachte werkt hij aan een nieuwe propositie bij Joanknecht: Integrated Finance.

 

“Samen bereik je sneller de gewenste resultaten”

“Joanknecht is een bedrijf met veel hoogwaardige financials, fiscalisten en IT’ers. Die combinatie van mensen maakt Joanknecht bijzonder. Het zorgt ervoor dat wij echt waarde kunnen toevoegen bij een bedrijf”, zegt Max. Met deze nieuwe propositie plaatst Joanknecht financials binnen een onderneming, van een halve dag tot drie dagen in de week. Zij kunnen als consultant langdurig financiële taken en verantwoordelijkheden waarnemen. Bovenal kijkt de consultant voortdurend naar mogelijkheden om de processen, systemen en inzichten naar een hoger niveau te brengen. Dat zorgt voor meer controle en een hogere efficiëntie.

 

Automatisering

“Binnen Integrated Finance werken we niet alleen met financials, zoals accountants en controllers, maar ook met IT’ers”, legt hij uit. De IT-component is heel belangrijk voor de beheersing en sturing van een bedrijf. “Automatisering van processen maakt het werk sneller, eenduidiger en effectiever. De kans op fouten is daardoor kleiner.” Het monitoren van deze geautomatiseerde processen en het analyseren van de uitkomsten blijft mensenwerk. Max: “Samen met de ondernemer kijken we wat belangrijke stuurinformatie is voor het management. We zorgen ervoor dat alles netjes in een dashboard bij elkaar staat. Zo weet de ondernemer precies hoe het bedrijf ervoor staat in financiële en operationele zin.”

 

De propositie Integrated Finance is zowel voor bedrijven met als voor bedrijven zonder een eigen financieel team. “Wij kunnen verschillende taken op ons nemen, afhankelijk van de behoeften binnen het bedrijf. Als er al een financieel team zit, dan kijken we welke mensen vanuit Joanknecht hier het beste op aansluiten”, legt Max uit. “Samen bereik je sneller de gewenste resultaten.”

 

Toegevoegde waarde

Hij richt zich op verbetering en wil graag toegevoegde waarde leveren bij een bedrijf. “Ik ben altijd op zoek naar vernieuwing en kijk naar manieren om mijn werkdag uitdagend te maken. Zo kijk ik ook naar ons werk.” Hij ziet Joanknecht al lang niet meer als enkel een accountantskantoor. “Daarmee doe je ons tekort”, zegt Max. “Tijdens besprekingen met klanten ligt de focus voornamelijk op vraagstukken die spelen bij de onderneming en de ondernemer naast het bespreken van de jaarrekening.”

 

”We leren veel van elkaar als we samenwerken in een divers team”

 

 

Max wil de ondernemer echt verder helpen, op verschillende gebieden. “We nemen niet meteen alle taken uit handen, maar vragen eerst wat een ondernemer en zijn mensen zelf kunnen en willen doen. Voor de andere taken komen wij in beeld.” Dat is volgens Max de beste manier om toegevoegde waarde te leveren. Zo is Joanknecht een strategische partner, nu en in de toekomst.

 

Samenwerken

Samenwerking, tussen collega’s onderling en met ondernemers, is volgens hem het aller belangrijkste. “Bedrijven die op zoek zijn naar een controller, hoofd administratie of CFO, vragen in hun vacatures vaak naar onmogelijke profielen. Maar er bestaan geen duizendpoten. Ook bij Joanknecht hebben we geen duizendpoten. We hebben wel een groot team met verschillende experts waardoor we samen een duizendpoot in elkaar kunnen zetten. Al deze kennis heb je niet dagelijks nodig en is bovendien véél te duur, wij zorgen ervoor dat de juiste expertise op het moment suprême aanwezig is en daarna weer naar de achtergrond verdwijnt. Als we de benodigde expertise niet in huis hebben, dan hebben we ook nog een groot en betrouwbaar netwerk dat we kunnen aanspreken”, stelt Max.

 

De lat steeds hoger

Deze aanpak zorgt voor het beste resultaat voor de ondernemer, maar ook voor de medewerkers van Joanknecht. “We leren veel van elkaar als we samenwerken in een divers team”, vertelt Max. “Collega’s dagen elkaar uit en vragen elkaar om hulp waardoor zij als professional en als persoon ook weer groeien. Dit maakt het voor ambitieuze controllers die al in het bedrijfsleven actief zijn ook interessant om zich bij ons team aan te sluiten.”

 

Max gaat graag de uitdaging aan om samen het beste resultaat te bereiken, met collega’s en met ondernemers. “Ik leg de lat voor mezelf en voor anderen steeds een stukje hoger. Zo bereiken we samen het beste resultaat. Want samen maken we toekomst.”

 

Vragen? Max Broekhuizen beantwoordt ze graag. Stuur Max een e-mail. Meer weten over werken bij Joanknecht? Lees de verhalen van onze collega’s.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday