“We zijn bij Joanknecht te bescheiden, terwijl we zulke mooie dingen doen”

“We zijn bij Joanknecht te bescheiden, terwijl we zulke mooie dingen doen”

28 juni 2019

“Ik ben in oktober 1991 bij Joanknecht begonnen, ik was 27 en kwam recht van Defensie. Na mijn vwo ging ik namelijk naar de KMA, de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Na een tijdje bij Defensie te hebben gewerkt, wilde ik de accountancy in.”

 

Oscar Reuvers is partner bij Joanknecht, hij besloot zijn militaire carrière niet door te zetten: “Ik was bij Defensie vooral met bedrijfsvoering bezig, in een complexe organisatie. Toen ik hier kwam, ontdekte ik dat ik beter met cijfertjes bezig kan zijn. En dat als basis voor breder advies.”

Een eigen stempel

“Ik wilde gaan werken bij een accountantsorganisatie die niet te groot was. Er is bij Joanknecht veel ruimte om je te ontplooien, dat is bij grote kantoren wel anders. Hier kan ik mijn eigen stempel drukken, daar is ruimte voor. Als je dat echt wilt, kun je hier je eigen ondernemerschap ontplooien. Het boeit en bindt mij nog steeds aan dit bedrijf.”

 

“Daar waar menig accountant een project heel cijfermatig insteekt, bekijk ik het ook bedrijfsmatig. Daarmee probeer ik me te onderscheiden. Ik ben bijvoorbeeld ook commissaris bij een bedrijf vanwege die breedte, niet vanwege mijn accountancy-rol.”

 

Aanjager van vernieuwing

“Ik ben bij Joanknecht begonnen als assistent-accountant, later deed ik ook interim- en balanscontroles. Vervolgens ging ik verder in management-consultancy, de voorloper van Business Coaching. Ik heb hier elektronische dossiers geïntroduceerd en portalen mee ontwikkeld. Veel breder dan jaarrekeningen, aangiftes en fiscaal advies.”

 

“Ik heb bij Joanknecht eveneens een CRM-systeem geïmplementeerd. Ik ben meestal een aanjager, vooral in het strategische en innovatieve gedeelte. Op een bepaald moment draag ik een concept over aan anderen, die het uit kunnen bouwen. Ik ben dan alweer bezig met de volgende vernieuwing.”

 

Lesgeven in IT

“Joanknecht loopt graag voorop op IT-gebied. De techniek kunnen we niet bepalen, wel de wijze waarop we het inzetten. Dat maakt ons slagvaardiger en betekenisvoller voor klanten. Ik zie niet graag achteraf dat zaken niet goed zijn gegaan, ik wil dat voorkomen. Zeker dankzij ‘cloud computing’ kan ik continu meekijken bij een klant en mogelijke problemen signaleren.”

 

“Ik draag mijn gedachtengoed graag over. Ik heb lesgegeven bij Nyenrode. Dat doe ik nu bij de post-bachelor MKB accountancy van Fontys, ik geef IT-gerelateerde lessen, gebaseerd op onze IT-propositie. We kunnen zo laten zien dat Joanknecht echt IT-gedreven is, dat horen we bijvoorbeeld ook van het lectoraat van Fontys Financieel Management.”

 

“Je krijgt zo makkelijker nieuwe collega’s, onze studenten werken meestal al in de praktijk en zien dat de wereld verandert maar niet bij hun werkgever. Zeker als ze IT interessant vinden, krijg je soms doorverwijzingen, zelfs van andere docenten.”

 

Een gedreven organisatie

“Joanknecht is eigenzinnig, maar dat ben ik ook. En een jonge club, nog steeds eigenlijk: de gemiddelde leeftijd is 32-33 jaar. Wat ik het belangrijkste vind is de ruimte om je te ontplooien, soms ging ik tegen de stroom in. Dat is wat mij nog altijd bindt en boeit aan dit kantoor.”

 

“Joanknecht is ook een erg gedreven organisatie, heel klantgericht en met veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. De organisatie is daarnaast ‘no nonsense’: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.”

 

“Misschien zijn we wel te bescheiden, vanuit die bescheidenheid moeten we volgens mij naar meer zichtbaarheid. Grote kantoren zijn vaak agressiever. Op korte termijn werkt dat prima, maar op lange termijn kom je met onze aanpak veel verder volgens mij.”

 

Meer weten? Stuur Oscar Reuvers gerust een e-mail of een berichtje via LinkedIn. Meer weten over werken bij Joanknecht? Lees de verhalen van onze collega’s.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday