Jeroen en Celine: samenwerken en ontmoeten

Jeroen en Celine: samenwerken en ontmoeten

zomer 2021

Drie jaar geleden startte Joanknecht het samenwerkingsprogramma om medewerkers meer te betrekken bij de organisatie en om talent te laten groeien. Het programma bestaat uit een groep van twaalf medewerkers die actief in de organisatie betrokken zijn en daardoor invloed hebben. Zij volgen een opleidingsprogramma dat bestaat uit verschillende modules. Deze geven inzicht in het opereren in een organisatie en het aansturen ervan. Het programma is een combinatie van intensieve interne en externe samenwerking. Er wordt theoretische en praktische kennis opgebouwd en de deelnemers zijn actief betrokken bij projecten die direct meerwaarde hebben voor de organisatie.  De groep pakt diverse ontwikkelpunten op en komt met ideeën en oplossingen. Deze keer zijn Jeroen Vervoort en Celine van der Veer aan het woord over activiteitengericht samenwerken.

Hoe vinden jullie het samenwerkingsprogramma?

Celine: “Het is een supertoffe kans om mee te denken over de toekomst van Joanknecht. Jeroen denkt bijvoorbeeld na over de strategie van Joanknecht en ik heb me beziggehouden met de hervorming van de hr-cyclus. Dat is echt gaaf. We zijn normaliter altijd vanuit ons eigen vak bezig, en nu denken we mee met het bestuur en de partners.”

 

Wat is het belang van het samenwerken en ontmoeten?

Jeroen: “Vanuit het samenwerkingsprogramma is verbinding leggen tussen de verschillende disciplines van Joanknecht een heel belangrijk thema. We denken namelijk dat die disciplines pas echt tot hun recht komen als de juiste medewerkers met elkaar optrekken voor een klant. Je moet dus als organisatie een cultuur en een pand creëren, die dit faciliteren, zodat je ook op informele en niet geplande momenten met de juiste mensen in aanraking komt. Daarom is er een gezellige setting gecreëerd die uitnodigt om op minder formele wijze met elkaar van gedachten te wisselen, zowel met klanten als collega’s.”

Celine: “Als medewerkers plezier hebben in hun werk en in een omgeving zijn waar ze gestimuleerd worden, dan straalt dat af op je klanten. Ik denk dat dit pand dat enorm faciliteert. Je krijgt van alles mee, omdat de teams door elkaar zitten en alles heel open en transparant is. Het gaat echt om elkaar ontmoeten en dat creëert naast inhoudelijke discussies vooral gezelligheid.”

 

Wat heeft het meedoen jullie persoonlijk gebracht?

Celine: “Best wel veel. De onderlinge band tussen de groepsleden is veel sterker geworden. En je gaat op een andere manier naar de organisatie kijken en je mening geven. Het is gaaf als dat van betekenis is. We werken hier best wel hard, maar er is altijd plek voor een geintje. Ik vind die gezelligheid heel belangrijk.” Jeroen: “We gaan elk jaar met veel collega’s skiën. We creëren dan een soort familiegevoel. Dat gevoel proberen we nu in een meer continue vorm in de organisatie te krijgen.”

 

 

Dit artikel verscheen in het magazine ‘samen maken we toekomst’, editie zomer 2021, gedrukt in mei 2021. Twee keer per jaar brengt Joanknecht dit magazine uit voor haar relaties. Magazine ontvangen? Laat het ons weten: Tel. +31 40 844 70 00 of via info@joanknecht.nl. Wil je reageren, heb je een vraag of feedback voor ons? Neem dan gerust contact op met Marlies Vervoordeldonk, hr- en communicatiemedewerker bij Joanknecht via tel. +31 40 240 9493 of via mvervoordeldonk@joanknecht.nl.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday