Sandra Lepucka: medewerker accountancy en moeder van dochter Mia

Sandra Lepucka: medewerker accountancy en moeder van dochter Mia

zomer 2020

De komst van een baby brengt heel wat veranderingen met zich mee. Er gebeurt veel moois en een gezin komt voor nieuwe uitdagingen te staan. Zes medewerkers van Joanknecht vertellen over hun ervaringen met het ouderschap en hoe zij dit combineren met hun werk. Deze keer vertelt Sandra Lepucka: medewerker accountancy en moeder van dochter Mia.

Komt jouw idee over hoe je werk en gezin zou combineren dat je had voor de komst van je kind overeen met de werkelijkheid? De periode nadat Mia was geboren verliep heel anders dan ik gedacht had. Tijdens mijn zwangerschap studeerde ik nog. Ik wilde graag bij mijn vorige werkgever afstuderen voordat ik zou bevallen. Door omstandigheden ging dat helaas niet door. Achteraf ben ik daar blij om, want anders was Joanknecht niet op mijn pad gekomen. Daar ben ik uiteindelijk toen Mia vijf maanden was begonnen met mijn afstudeerstage. Daarna kreeg ik bij Joanknecht een baan aangeboden.

 

Hoe ondersteunt Joanknecht jou als het gaat om je werk en je gezin combineren? Joanknecht is een heel flexibel bedrijf. Er is veel mogelijk als je het maar bespreekbaar maakt. Wat ik heel fijn vond, is dat ik tijdens mijn afstudeerstage alle gelegenheid kreeg om te kolven.

 

Heb je tips voor jonge ouders die na een verlof weer aan het werk gaan? Ik denk dat veel jonge moeders en vaders het heel vaak alleen willen doen, maar dat hoeft helemaal niet. Laat je gewoon helpen door familie of vrienden. Ook is het verstandig om goed met je partner te bespreken hoe je de zorg verdeelt. Maak goede afspraken over het wegbrengen en ophalen van je kind bijvoorbeeld, dat scheelt veel gedoe.

 

 

Dit artikel verscheen in het magazine ‘samen maken we toekomst’, editie zomer 2020, gedrukt in juni 2020. Twee keer per jaar brengt Joanknecht dit magazine uit voor haar relaties. Magazine ontvangen? Laat het ons weten: Tel. +31 40 844 70 00 of via info@joanknecht.nl. Wil je reageren, heb je een vraag of feedback voor ons? Neem dan gerust contact op met Marlies Vervoordeldonk, hr- en communicatiemedewerker bij Joanknecht via tel. +31 40 240 9493 of via mvervoordeldonk@joanknecht.nl.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday