Sanne Blommaert, afstudeerstagiaire Integrated Finance: ‘’Ik mocht direct zelf sturing geven aan de opdracht’’

Sanne Blommaert: ‘’Ik mocht direct zelf sturing geven aan mijn afstudeerstage’’

31 mei 2022

Maak kennis met Sanne Blommaert, sinds februari afstudeerstagiaire Integrated Finance bij Joanknecht. Met een naderende deadline zitten de laatste loodjes er bijna op. Wat haar plannen na de studie Bedrijfskunde zijn weet ze nog niet precies, maar één ding weet ze wel zeker: ‘’Terug naar Zeeland? Misschien later, maar voorlopig nog niet!’’

Hoe is je keuze gevallen op een afstudeerstage Integrated Finance bij Joanknecht?

Nadat ik een post plaatste op LinkedIn kwam ik al snel in contact met Quinten Kolvenbach. Hij nodigde me uit voor een gesprek met het Integrated Finance team bij Joanknecht. De combinatie van finance en procesoptimalisatie vond ik meteen interessant. En omdat Integrated Finance een nieuwe dienstverlening binnen Joanknecht is, waren er veel mogelijkheden. Zo mocht ik direct vanaf het begin zelf sturing geven aan de opdracht. Samen hebben we gebrainstormd over de inhoud; wat wil ik graag en wat vind ik leuk om te doen? Vanaf het begin kreeg ik het gevoel dat er ook echt iets met mijn onderzoek zou worden gedaan.

 

En met welk vraagstuk houd je je nu precies bezig?

Momenteel onderzoek ik hoe we binnen het Integrated Finance team beter in verbinding kunnen staan met elkaar en hoe we onze klanten het best kunnen bedienen. Momenteel heb ik al m’n metingen gedaan, veel mensen geïnterviewd en de data geanalyseerd. De laatste brainstormsessies over mogelijke oplossingen zitten erop en ik ben nu bezig met de afronding. 7 juni is mijn deadline en 28 juni heb ik mijn verdediging. Het komt steeds dichterbij!

 

 

”Er is altijd voldoende begeleiding en sturing”

 

 

Hoe ziet een werkweek voor jou eruit?

Mijn werkdag begint meestal rond half 9 of 9 uur en mijn werkweek duurt ongeveer 40 uur. Omdat ik in Breda woon, is het voor mij natuurlijk een stukje reizen, maar dat vind ik niet erg. Ik ben meestal drie of vier dagen op kantoor te vinden en een of twee dagen werk ik thuis. Die dagen vul ik vooral met onderzoek, interviews of overleg met mijn begeleiders Jeroen en Quinten. Bij hen kan ik altijd even aankloppen om samen te sparren over een bepaald onderwerp of vraagstuk. Heel af en toe heb ik ook een ochtend of middag een meeting op school om met studiegenoten te bespreken waar we tegenaanlopen. Tijdens werktijd overleg ik vooral veel met Ilse, daarom zitten we meestal bij elkaar in de buurt zodat we even snel kunnen sparren.

 

Wat vind je het leukst aan afstuderen bij Joanknecht?

De sfeer! Er zijn momenten dat je serieus aan het werk bent maar er zijn ook veel momenten waar je gezellig even kunt kletsen. Het is helemaal niet zo formeel als ik in eerste instantie dacht. Je kunt zo bij iedereen binnenlopen wanneer je een vraag hebt. Ze laten je niet ‘zwemmen’, er is altijd voldoende begeleiding en sturing.

 

 

”Iedereen wil je graag helpen, als je het zelf aangeeft”

 

 

Wat wil je toekomstige studenten bij Joanknecht graag meegeven?

Dat je vooral zelf je mond moet opentrekken. Zeg gerust: ‘’Oké hier zit ik mee en hier loop ik tegenaan.’’ Geef dat zeker aan! Het is jouw onderzoek en collega’s weten niet altijd waar je precies mee bezig bent. Iedereen wil je graag helpen, als je het zelf aangeeft.

 

En wat doe je graag naast je stage?

Naast m’n studie sport ik graag en doe ik veel leuke dingen, zoals lekker op stap gaan, lunchen of thuis een filmpje kijken. Ook ga ik ieder weekend terug naar Hulst, de stad waar ik vandaan kom. Daar werk ik iedere zondag in de horeca. Of dat zwaar is? Ja best wel! Maar ik werk gelukkig met super gezellige collega’s samen en ik vind het daardoor nog steeds erg leuk. Daarnaast zie ik ook ieder weekend mijn vriendinnen. We kennen elkaar al sinds de middelbare school. En ondanks dat iedereen verspreid over het land woont, zien we elkaar nog regelmatig.

 

 

Sanne is inmiddels afgestudeerd en werkzaam als Business Analyst bij Joanknecht.

 

 

Vragen? Sanne Blommaert beantwoordt ze graag. Misschien word jij wel onze nieuwe collega, lees onze medewerkersverhalen en bekijk de vacature een stage bij Joanknecht.