Susan van Rossum: “Ik bijt me graag vast in uitdagende casussen”

Susan van Rossum: “Ik bijt me graag vast in uitdagende casussen”

11 april 2022

Susan van Rossum is adviseur accountancy bij Joanknecht. Ze werkt als opdrachtleider voor verschillende klanten. “Ik ben de spin in het web, het aanspreekpunt voor zowel de klant als voor collega’s. Dat maakt het werk zo interessant en divers.”

 

 

 

 

“Een van de fijne dingen aan werken bij Joanknecht is dat we in één pand op één locatie samenwerken.”

Als opdrachtleider zorgt Susan voor de coördinatie van het proces: ze regelt afspraken met klanten, zorgt dat de planning klopt en dat teamleden weten waarmee ze aan de slag kunnen, ze houdt deadlines in de gaten en overlegt regelmatig met de accountant in het team. Daarnaast begeleidt ze andere collega’s. “Ik vind het heel leuk om junior assistenten te begeleiden. Daar komt niet alleen kennis over het vak bij kijken, maar ook coaching. De uitdaging voor mij is om collega’s zo te begeleiden dat we samen onze klanten nog beter kunnen helpen.”

 

Echt één team

“Een van de fijne dingen aan werken bij Joanknecht is dat we in één pand op één locatie samenwerken. Je vindt elkaar makkelijk, je komt elkaar regelmatig tegen, en schiet elkaar snel even aan voor een vraag. Iedereen staat voor elkaar klaar, ook de collega’s waar je minder intensief mee samenwerkt. Je kunt iedereen aanspreken met een vraag.” De open en gemoedelijke sfeer maakt Joanknecht een fijne plek om te werken voor Susan. “De wisselende werkplekken dragen ook bij aan deze sfeer. We werken met flexplekken, niemand heeft een vaste werkplek. Zo heb je contact met veel verschillende collega’s.”

 

 

”De uitdaging voor mij is om collega’s zo te begeleiden dat we samen onze klanten nog beter kunnen helpen.”

 

 

Uitdagende casussen

Deze manier van werken geeft Susan energie. “Ik krijg uitdagende casussen waar ik me echt in vast kan bijten”, stelt ze. Susan noemt een recente situatie als voorbeeld: “Laatst heb ik meegewerkt aan een jaarrekening voor een klant die in een overnametraject zit. Er speelt veel bij die ondernemer en zijn onderneming en de jaarrekening moest ook nog eens snel af zijn. Het was een uitdaging maar het ging uiteindelijk allemaal goed. Ik word gestimuleerd tijdens de bespreking van de jaarrekening het voortouw te nemen. Daar leer ik veel van.” Susan pakt bij Joanknecht leuke projecten op en kan zo onderzoeken wat bij haar past. “Dat vind ik echt belangrijk, want ik wil graag groeien in mijn rol.”

 

Op weg naar AA

Daarnaast is ze bezig met haar opleiding tot accountant. “Het theoretische deel is afgerond en ik ga binnenkort beginnen met het praktijkgedeelte”, vertelt ze. “Dit betekent dat ik naast mijn dagelijkse werkzaamheden een aantal extra opdrachten uitvoer en reflectieverslagen schrijf. Deze gaan over mijn persoonlijke ontwikkeling, hoe ik groei in de rol van accountant.” Ze hoopt over twee jaar afgestudeerd accountant te zijn en de titel AA binnen te hebben.

 

Ontspanning

Na het werk is Susan vaak sportief en creatief bezig. “Ik ga een keer in de week wandelen met een collega”, vertelt ze. Een tocht is al snel acht tot negen kilometer. “In het begin was het best zwaar, maar het is een kwestie van trainen. Het is super leuk om te doen en je ontdekt zo plekken in de stad waar je nog nooit eerder bent geweest.” Thuis is ze vaak creatief bezig. “ ,” vertelt ze. “Hierdoor kan ik echt helemaal ontspannen. Vooral als ik zie hoe blij een kind is met iets wat ik gemaakt heb. Dat geeft me een trots gevoel.”  Daarnaast doet ze ook graag leuke dingen met haar vriend en bonuskinderen of met vrienden. “Ik houd van gezelligheid.”

 

Vragen? Susan van Rossum beantwoordt ze graag. Stuur Susan een e-mail. Misschien word jij wel de nieuwe collega van Susan, lees onze medewerkersverhalen en bekijk de vacature adviseur accountancy.