vacature assistent accountant

Suzan van der Loo verbindt en versterkt collega’s en klanten

Suzan van der Loo verbindt en versterkt collega’s en klanten

7 mei 2021

vacature assistent accountant

Suzan van der Loo is een verbinder, een spin in het web. Ze begon acht jaar geleden bij Joanknecht als assistent accountant, maar is inmiddels een hele andere richting in geslagen. Nog steeds binnen Joanknecht, want het bedrijf en de mensen voelen ‘als een warm bad’. 

Voor haar afstudeerstage solliciteerde Suzan bij Joanknecht. Helaas werd de opdracht niet goedgekeurd door haar opleiding en koos ze uiteindelijk een ander stagebedrijf. “Maar Joanknecht bleef in mijn hoofd zitten”, zegt ze. Dus solliciteerde ze na het behalen van haar hbo-diploma nog een keer. Kort na haar opleiding begon Suzan als assistent accountant en behaalde ze de master Accountancy. “Ik wist wat me te doen stond en het lukte ook wel, maar de werkzaamheden waren toch niet helemaal mijn ding”, zegt ze.

 

Breed takenpakket

Maar wat dan wel? Joanknecht en de collega’s pasten namelijk wel goed bij Suzan. Daarom ging ze in gesprek om de mogelijkheden te bekijken. Nu combineert ze verschillende werkzaamheden in haar functie. Ze leidt het planningsteam bij Joanknecht, coacht collega’s, zowel in het werk als op persoonlijk vlak, en verzorgt de reporting werkzaamheden voor controleplichtige klanten. Het gaat dan met name om het opmaken van jaarrekeningen, die voldoen aan de verslaggevingseisen, en het inrichten van consolidaties. “Ik doe dus nog wel een beetje klantwerk, maar daarnaast ontferm ik me over veel interne zaken”, zegt ze.

 

Bruggen slaan

Ook is Suzan onderdeel van het samenwerkingsprogramma. “Hierin pakken we met een groep collega’s allerlei projecten binnen de organisatie op, bijvoorbeeld het upgraden van de HR-cyclus en het definiëren van de strategie van Joanknecht”, legt ze uit. “We werken daarin met verschillende collega’s samen en slaan bruggen tussen de werkvloer en de partners. Het is belangrijk om van iedereen signalen op te vangen over de processen om deze steeds verder te verbeteren.”

 

 

“Ik wil mensen inzetten op hun talenten en op de dingen die zij leuk vinden om te doen. Als collega’s het naar hun zin hebben, heeft dat ook een positieve uitwerking op de ondernemers waar zij mee samenwerken.”

 

 

Mensenmens

Mensen, zowel collega’s als klanten, staan centraal in alles wat Suzan doet. “Dat vind ik belangrijk”, stelt ze. “Ik wil mensen inzetten op hun talenten en op de dingen die zij leuk vinden om te doen. Als collega’s het naar hun zin hebben, heeft dat ook een positieve uitwerking op de ondernemers waar zij mee samenwerken.”

 

Hoe Suzans werkdag eruit ziet? “Altijd anders”, begint ze. “Ik houd ervan om ad hoc dingen te doen. Bijvoorbeeld als er laste minute geschoven moet worden in de planning. Dan ga ik samen met collega’s op zoek naar de juiste oplossing. Sommige mensen kunnen daar niet zo goed mee omgaan, terwijl ik er juist energie van krijg.”

 

 

“Wat ik nu doe is helemaal niet stereotyperend voor accountants, maar het is binnen het bedrijf ook belangrijk.’’ 

 

Ruimte voor groei

De komende tijd wil ze verder groeien in haar rol als leidinggevende. “Daarvoor krijg ik bij Joanknecht trainingen, dat is fijn”, zegt Suzan. “Ik wil niet alleen gepland werk doen, maar ook veel ad hoc zaken kunnen oppakken en collega’s kunnen helpen als dat nodig is”, stelt ze. “Wat ik nu doe is helemaal niet stereotyperend voor accountants, maar het is binnen het bedrijf ook belangrijk. Ik heb een ander pad bewandeld dan anders, maar ik ben heel blij met waar ik nu ben.”

 

Vragen? Suzan van der Loo beantwoordt ze graag. Stuur Suzan een e-mail. Kennismaken met andere collega’s? Lees meer medewerkersverhalen.