“Ik voel me gesteund door Joanknecht in de keuzes die ik maak”

“Ik voel me gesteund door Joanknecht in de keuzes die ik maak”

13 juni 2019

Tim de Haan maakte het afgelopen jaar een belangrijke keuze: hij stopte met zijn studie tot Registeraccountant om meer tijd en energie te kunnen steken in wat hij echt wil bereiken. Hij legde de focus op de interne rol die hij bij Joanknecht wil vervullen naast zijn werkzaamheden als audit manager. “Ik ben bezig met de interne opleiding van de assurance afdeling en met individuele begeleiding van medewerkers. Ik wil zo onze discipline naar een hoger niveau tillen. Ik voel me gesteund door Joanknecht in de keuzes die ik maak.”

“Afgelopen zomer heb ik besloten mijn studie van Registeraccountant niet door te zetten, dat was een weloverwogen beslissing. Ik werd daarbij goed begeleid door Joanknecht. Het is vooral prettig dat ik openheid van zaken kon geven.”

 

Tim de Haan is audit manager bij Joanknecht. Bij zijn beslissing om te stoppen ging hij niet over één nacht ijs: “Ik heb voor mezelf de overweging gemaakt wat ik wil bereiken. Ik heb mezelf afgevraagd of ik accountant wil worden en het antwoord was ‘nee’. Toen heb ik mezelf meteen de vervolgvraag gesteld: wat dan wel? Ik heb bij Joanknecht altijd het gevoel gehad dat ik die vraag en het antwoord hier op tafel kon leggen. En zo bleek ook.”

 

Meer tijd en energie over

“Over mijn besluit heb ik heel open en eerlijk gesproken. Joanknecht heeft daarbij alle hulp geboden. Dat vind ik heel prettig, maar dat vind ik ook kenmerkend aan Joanknecht. Het had geen invloed op mijn werk. Ik wil nog steeds werken aan de kwaliteit van de auditpraktijk. Er is mij de mogelijkheid geboden een andere studie te kiezen, mits gerelateerd aan accountancy. Het is fijn om te weten dat die deur open staat, dat je het altijd kunt bespreken als je vastloopt.”

 

“Omdat ik niet meer met een studie bezig ben, kan ik zelfs méér tijd en energie aan mijn werk besteden. Ik krijg er meer energie van, omdat ik meer resultaat zie. Ik ben dus uiteindelijk erg blij met mijn keuze.”

 

Hoger niveau

“Ik stuur als audit manager controleteams aan op onze afdeling. Ik heb veel contact met klanten met eerstelijns vragen, maar ook tijdens besprekingen. Ik werk daarnaast veel met accountants samen en ben verantwoordelijk voor de opleiding en begeleiding van het team. Dat is precies de koppeling met mijn interne rol: ik ben bezig met de interne opleiding van de assurance afdeling en met individuele begeleiding van medewerkers. Ik wil zo onze discipline naar een hoger niveau tillen.”

 

Frisse gezamenlijke blik

“Ik zou Joanknecht omschrijven als open, eerlijk en professioneel: we zijn continu aan het vernieuwen en hebben voldoende specialistische kennis in huis. We spelen op een hoog niveau mee in de markt, ondanks dat we maar één kantoor hebben. Dat heeft zeker voordelen: korte lijntjes en een frisse gezamenlijke blik richting de toekomst. Dat zit in de slogan, maar het klopt ook. Hoe we bijvoorbeeld samen met de klant de toekomst kunnen maken. Die omschrijving van Joanknecht past bij mij, misschien is er daarom wel zo’n goede klik. Ik vind open communicatie belangrijk, zowel intern als richting de klant. Daar bereik je op de lange termijn het meeste mee. De meeste klanten waarderen dat ook.” Zo geeft Tim de Haan zelf aan.

 

“Mijn rol is vooral heel vrij, binnen de kaders die geschetst zijn op de afdeling. Verbeterpunten en –projecten mogen altijd aangedragen worden, zowel intern als op andere gebieden. Als je daar een goed verhaal bij hebt, staan ze er bij Joanknecht voor open en ervaar ik alle steun bij de uitvoering hiervan. Die vrijheid om je te ontwikkelen, ervaar ik als heel erg positief.”

 

Coaching on the job

“We gaan nu een ‘after summer cursus’ voor assurance inrichten, om de collega’s vaktechnisch up-to-date te brengen. Maar ook om de onderlinge communicatie en teamdynamiek te versterken. Ik word bij alle aspecten van coaching en opleidingen betrokken.”

 

“Voor coaching ‘on the job’ probeer ik mensen met cursussen te inspireren om dit dagelijks toe te passen. En op mijn teams begeleid ik assistenten dagelijks natuurlijk. Dat wordt gewaardeerd, mijn ervaring in de controlepraktijk is daarbij handig. Nieuwe medewerkers komen vaak direct uit de schoolbanken. Ik probeer zo snel mogelijk mijn kennis over te brengen. Ze komen vaak voor de eerste keer kijken op de arbeidsmarkt en staan overal nog blanco in. Maar wel met veel ambitie, ook inspirerend voor ons dus. Ze komen binnen met een frisse blik en stellen vragen over dingen die al jaren hetzelfde gaan en waarvan zij zich afvragen of het niet makkelijker of slimmer kan.”

 

“Het verloop onder de medewerkers is hier relatief beperkt, vanwege de goede werk-privé balans en omdat we veel activiteiten naast het werk organiseren. Bij Joanknecht ben je veel meer dan zomaar een werknemer, dat heb ik wel gemerkt.”

 

Meer weten? Stuur Tim de Haan gerust een e-mail of een berichtje via LinkedIn. Meer weten over werken bij Joanknecht? Lees de verhalen van onze collega’s.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday