“Leren is een rode draad door mijn leven.” ~ Charlotte

“Leren is een rode draad door mijn leven.” ~ Charlotte

28 september 2022

Charlotte is 27 jaar. Ze is na haar stage niet meer weggegaan en werkt alweer 5 jaar bij Joanknecht. In haar vrije tijd sport ze actief, leert ze alles over wijnen, speelt ze klarinet en is ze zeer actief in de lokale muziekwereld van Oisterwijk.

De klarinet bespeel ik al van kinds af aan, nu zo’n 20 jaar. Hij heeft zo’n mooie, verfijnde klank. Niks voor dweilorkesten, maar wel voor een gewoon orkest, zoals bij Harmonie Asterius, waar ik speel. En nee; het is niet zo’n harmonie die de straat opgaat. Wel ondersteunen we scholen in muziekonderwijs.

 

Daarnaast sport ik veel en ga ik starten met een nieuwe wijncursus  Want ik wil alles weten over wat ik drink. Zo plan ik mijn vakanties rond de wijngebieden. Als ik iets doe, doe ik het goed. Die mentaliteit neem ik ook mee naar mijn werk.

 

Dorst naar kennis

Dat leren is een rode draad door mijn leven, zowel privé als professioneel. Ik heb kortgeleden het theoretische gedeelte van mijn opleiding tot registeraccountant afgerond. Nu wil ik ook voor die RA-titel gaan. Best pittig, maar ik krijg hier de steun en ruimte om het te doen. Daarnaast: mijn vakgebied is continu in beweging. Duurzaamheidsverslaggeving en verantwoord ondernemen zijn nu hot topics en de invloed van IT neemt ook toe. Dat houdt me scherp en nieuwsgierig.

 

Het houdt mijn werk ook afwisselend, al is het dat eigenlijk van zichzelf al. Ik heb veel verschillende activiteiten en ik begeleid nieuwe collega’s. Maar het allerleukste vind ik het werken met klanten, met gepassioneerde ondernemers. Ik ben ook best wel zo’n typisch mensenmens. Dat kreeg ik ook al eens als feedback hier: dat ik makkelijk met mensen omga en makkelijk verbindingen leg.

 

Voor de sfeer

Bij Joanknecht hebben we een goede balans te pakken tussen hard werken voor de klanten en een fijne sfeer op kantoor. Die is zo goed dat ik mijn collega’s echt miste toen we tijdens corona thuis moesten werken. Het is hier gezellig en gemoedelijk. We lopen niet per se de deur bij elkaar plat, maar je kunt altijd bij iemand aankloppen voor hulp of advies. En andersom zij bij mij ook.

 

We praten natuurlijk niet alleen maar over ons werk. En ook dan merk je dat iedereen hier echt in elkaar geïnteresseerd is. Met heel veel collega’s heb ik echt een band en praat ik over van alles en nog wat. Sommigen van hen zie ik ook buiten werktijd, zo zijn we met een groep van zo’n 12 jonge collega’s laatst nog naar een festival geweest. Dat was heel leuk.

 

Smells like teamspirit

Liever had ik een nummer van mijn ‘guilty pleasure’ ABBA als kop gekozen, maar deze past beter. Die teamspirit helpt je ook te groeien. Je krijgt coaching op je leerdoelen, ondersteuning op belangrijke taken die niet bij je kerncompetenties horen en ze hebben oprechte aandacht voor wat je leuk vindt om te doen. In mijn geval is dat het begeleiden van werkstudenten en starters en tevens me bezighouden met duurzaamheidsverslaggeving. Inmiddels ben ik dan ook gevraagd om in een werkgroep te komen over dat onderwerp. Voor mij zijn dat echt duidelijke bewijzen dat ze hier echt oog hebben voor de mens achter de professional. Dat ze jou zien.

 

De baan waar jij blij van wordt begint met de vraag… Wie ben jij echt?