Jordy van Zandvoort: ”Joanknecht is niet alleen gericht op presteren, maar vooral op jouw leereffect”

Jordy van Zandvoort: ”Joanknecht is vooral gericht op jouw leereffect”

20 april 2021

Ik ben Jordy van Zandvoort, 25 jaar en kom oorspronkelijk uit Oss. Ik heb Bedrijfseconomie gestudeerd aan de HAN in Nijmegen. Na het afronden van deze studie wilde ik graag een universitaire opleiding volgen. Om mijn Engels op een leuke manier te verbeteren heb ik een tussenjaar genomen om te reizen en werken in Australië. Vervolgens startte ik met de master Accountancy aan de universiteit in Tilburg. Een jaar geleden kwam ik met Joanknecht in gesprek en startte ik als werkstudent. Inmiddels ben ik actief in de rol van assistent assurance.

Waarom heb je voor Joanknecht gekozen?

Na een aantal sollicitaties bij verschillende accountantskantoren had ik bij Joanknecht voor het eerst het gevoel dat ik echt een klik had. Het was fijn dat ik tijdens corona gewoon naar het kantoor kon komen voor een sollicitatiegesprek, dat gaf meteen een goed gevoel. Daarnaast denk ik dat een kleiner accountantskantoor meer bij mij past dan een Big 4. Ik vind het fijn als je je collega’s echt kent en niet als een nummertje wordt behandeld. Persoonlijkheid en ruimte voor ontwikkeling vind ik belangrijk.

 

Wat houdt het werk van een assistent assurance in?

In het voorjaar houd je je vooral bezig met de gegevensgerichte werkzaamheden, zoals het controleren van de jaarrekeningen. In het najaar voer je veel systeemgerichte werkzaamheden uit. Je controleert dan vooral de processen van organisaties en kijkt of de interne beheersingsmaatregelen werken zoals ze zijn opgezet. Momenteel ben ik bezig met de balanscontroles. Als beginnend assistent assurance werk ik nog aan de makkelijkere balansposten, maar je mag steeds meer dingen doen! Dat maakt het werk ook heel erg leuk, ik leer veel van collega’s in mijn team.

 

Wat wil je nog bereiken?

Op korte termijn wil ik graag zoveel mogelijk ervaring opdoen in de controlepraktijk, zodat ik uiteindelijk als ervaren assistent ingezet kan worden en veel contact heb met klanten. Daarnaast wil ik starten met de post-master accountancy, zodat ik de RA-titel kan behalen. Op lange termijn hoop ik, wanneer ik voldoende ervaring heb in de controlepraktijk en accountancy, de overstap te maken naar het bedrijfsleven om een uitdagende functie aan te gaan op het gebied van finance en control. Wellicht bij een grotere onderneming. Wie weet kan ik dan ook nog de RC-titel behalen! Maar dat is allemaal nog erg ver weg, ik zie wel waar het schip strandt.

 

Wat vind je het leukst aan je werk bij Joanknecht?

Dat elke klant anders is! De ene keer werk ik één week voor een klant, de andere keer werk ik twee weken voor een klant. Dat klantgericht werken vind ik heel leuk. Daarnaast werk ik ook in veel verschillende teams, het werk is heel divers. Elke week is anders omdat ik met meerdere collega’s samenwerk. Het leuke is dat je zo ook veel collega’s leert kennen, daardoor is er een fijne klik in het team. Je komt makkelijk bij elkaar wat voor een persoonlijke sfeer zorgt.

 

Hoe ziet een werkdag er voor jou eruit?

Dat is heel verschillend en het ligt er maar net aan bij wie je in het team zit. We beginnen meestal met een dagstart waarin we een update krijgen hoe het ervoor staat. We bespreken wat we de komende dagen gaan doen en behandelen vragen die er spelen. Het is fijn dat je overal in wordt meegenomen! Na de dagstart ga je zelf aan de slag, maar je kunt altijd nog bij een van je collega’s terecht. De begeleiding bij Joanknecht is heel goed. Er wordt vanuit de controleleiders goed nagedacht wie jou gaat begeleiden en er staat altijd iemand klaar om je te helpen.

 

Hoe omschrijf je de werksfeer bij Joanknecht?

Je krijgt echt de tijd om iets te leren bij Joanknecht. Mijn collega’s motiveren me om na te denken hoe ik denk dat iets moet, of waarom we iets op een bepaalde manier doen. Joanknecht is niet alleen gericht op presteren, maar vooral op jouw leereffect. Ook in drukke periodes!

 

Wat is jouw advies voor studenten?

Een werkstudentschap is een hele grote aanrader! Je leert een bedrijf alvast kennen naast je studie. Tijdens de master Accountancy is daar ook zeker ruimte voor. Het laatste halfjaar van mijn master ben ik aan mijn werkstudentschap begonnen, en toen begonnen steeds meer dingen op hun plek te vallen.

 

Mijn andere tip is om te zorgen dat je bij een organisatie terecht komt die je echt leuk vindt. Ga zeker niet bij de eerste beste werkgever werken. Denk na over wat bij je past en ga verschillende gesprekken aan.

 

Vragen? Jordy van Zandvoort beantwoordt ze graag. Stuur Jordy een e-mail. Meer weten over werken bij Joanknecht? Lees de verhalen van onze collega’s.

 

Dit artikel is geschreven voor Faces-online.