Celine: ”Bij Joanknecht krijg je écht de kans om je te ontwikkelen”

Celine: ”Bij Joanknecht krijg je écht de kans om je te ontwikkelen”

12 mei 2021

Celine van der Veer begon zeven jaar geleden direct na haar Master Accountancy bij Joanknecht. Inmiddels is ze audit manager op de assurancepraktijk. Celine zit niet graag stil en is altijd op zoek naar mogelijkheden om te leren en te ontwikkelen. “Bij Joanknecht krijg ik die kans. De fijne werksfeer is hierbij heel belangrijk”, stelt ze.

 

”Er is altijd ruimte om vragen te stellen aan collega’s” 

“Ik kwam 7 jaar geleden binnen als broekie uit de schoolbanken”, lacht Celine. Bij Joanknecht kreeg ze de ruimte om verder te groeien, onder andere door het volgen van een opleiding tot registeraccountant (RA). “Bij Joanknecht is de kwaliteit en de juiste begeleiding heel belangrijk. Er is bijvoorbeeld altijd ruimte om vragen te stellen aan collega’s”, zegt ze. “We werken allemaal heel hard, maar er is ook ruimte voor een grapje en wat gezelligheid. Dat zorgt voor een fijne werksfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn.”

 

Als audit manager is Celine de verbinding tussen klanten en collega’s bij Joanknecht. “Ik maak onder andere afspraken met klanten over het opleveren van informatie en bespreek met het team wat er moet gebeuren voor een bepaalde klant”, begint ze. “Het is heel afwisselend werk. Het bevat veel vaktechniek, maar ik ben ook vaak met verschillende mensen in gesprek. Met iedereen communiceer je op een andere manier, de afwisseling tussen verschillende bedrijven en mensen vind ik leuk”, vertelt ze. “Ik help collega’s graag bij hun werk en zet voor klanten altijd een stapje extra om hen zo goed mogelijk te ondersteunen.” Dat gaat verder dan alleen de controle van de jaarrekening. “Zo bouw ik echt een fijne en stevige band op met klanten.”

 

Kartrekker opleidingen assurance

Naast haar werk als audit manager verzorgt Celine de opleiding voor jonge assistent accountants. “Ik vind het heel belangrijk dat jonge mensen goede begeleiding krijgen en dat zij de kans krijgen om alle vragen te stellen die ze willen stellen”, stelt ze. “Daarom vind ik het heel mooi om een steentje bij te kunnen dragen aan hun opleiding. Ik geloof dat de kracht van Joanknecht zit in de goede opleiding van jonge assistenten.”

 

Persoonlijke ontwikkeling belangrijk

Celine is daarnaast ook onderdeel van het samenwerkingsprogramma. Een groep collega’s denkt daarin mee met de partnergroep over verschillende organisatievraagstukken zoals de HR-cyclus. “Het is heel interessant om in dit soort vraagstukken te duiken. Het gaat meer om bestuurlijke zaken, dus dat is een hele andere, nieuwe manier van denken voor mij”, vertelt Celine. “Het is leuk om te zien dat de aanbevelingen die we doen, ook echt in de praktijk worden gebracht.”

 

 

”Ik geloof dat de kracht van Joanknecht zit in de goede opleiding van jonge assistenten”

 

 

Deze extra projecten, bovenop haar dagelijkse werkzaamheden, ziet Celine als een kans om zich verder te ontwikkelen. “Joanknecht zet mensen in op hun talenten. Dat is goed voor de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers én het brengt de organisatie verder”, zegt ze.

 

Tussen de paarden

In de avonduren is Celine veel op stal te vinden, ze rijdt op hoog niveau paard. “Dat levert me zo veel energie op”, zegt Celine met een glimlach. “Ik zeg weleens gekscherend dat mijn werk op de mesthoop achterblijft, maar hier zit zeker een kern van waarheid in. Als ik klaar ben met paardrijden, ben ik helemaal relaxt.” De goede band die zij met haar paard Fabregas heeft, is heel bijzonder. “Je kunt niet met elkaar praten, maar toch communiceer je. Fabregas voelt het aan als ik vrolijk ben, maar ook als ik me minder goed voel. Dat is zo mooi.”

 

De topsportmentaliteit neemt Celine mee in haar werk. “Ik wil altijd vooruit”, stelt ze. Komend jaar groeit Celine op een aantal opdrachten door tot tekenend accountant. “Dan ga ik de titel die ik 1,5 jaar geleden heb behaald ook echt inzetten. Het is weer een volgende stap”, gaat ze verder. “Dat betekent niet dat ik dan klaar ben met leren. Ik wil me altijd verder verbeteren en ontwikkelen.” Maar haar belangrijkste doel: “Plezier hebben in wat ik doe, zowel in het werk als privé.”

 

Vragen? Celine van der Veer beantwoordt ze graag. Stuur Celine een e-mail. Meer weten over werken bij Joanknecht? Lees de verhalen van onze collega’s.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday