Het studietraject van Ties Meesters

Het studietraject van Ties Meesters 

winter 2021/2022

De weg naar IT-auditor was voor Ties Meesters best een lange. Na een korte carrière bij defensie was het een zoektocht om uit te vinden waar zijn interesse lag en welke studie daarbij paste. Maar toen hij deze eenmaal had gevonden, ging hij als een speer. Hij werkt nu drie jaar bij Joanknecht en is een ervaren IT-auditor.  

 

 

 

”De zoektocht samen met de klant vind ik erg leuk”

“Toen ik op het vwo zat, vond ik zoveel leuk, dat het lastig voor me was om een richting te kiezen. Uiteindelijk koos ik voor een officiersopleiding bij defensie. Vanaf 4 vwo ben ik bezig geweest met het sollicitatietraject en na mijn diplomering ben ik begonnen aan de opleiding. Je krijgt je eerste militaire vorming; dan breken ze je af om je vervolgens weer op te bouwen als militair. Dit stuitte bij mij op veel weerstand en het sloot helemaal niet aan bij mijn verwachtingen. Na tien weken ben ik gestopt. Toen moest ik bedenken wat ik dan wilde gaan doen. Ik ben nog snel gestart met een studie technische bedrijfskunde aan de TU/e, maar dat bleek geen goede keus. Na drie weken ben ik ook daarmee gestopt. De rest van het jaar ben ik gaan werken en bedenken wat ik wilde.” 

 

Data-analyse en interne beheersing

“Het werd hbo bedrijfseconomie. Dat bleek een goede keus, het paste helemaal bij mij. Lekker in de praktijk bezig zijn, veel doen en zien. Ik maakte er kennis met data-analyse en met interne beheersing, dat is hoe je een organisatie inricht. Die twee kwamen samen in mijn minor, en in mijn eerste stage bij DAF. Mijn interesse werd daar pas echt gewekt, toen ik merkte wat er in die vakgebieden allemaal gebeurde. Mijn afstudeerstage heb ik bij ASML gedaan, daar werd een proef gedraaid met continuous monitoring. Dat was erg leuk om te doen. Ik wilde vervolgens gaan werken als IT-auditor en ben op zoek gegaan naar een bedrijf dat daarbij aansloot. Ik ben bij twee bedrijven op gesprek geweest, en Joanknecht beviel het beste, dus daar heb ik voor gekozen. Ik ben er nog steeds blij mee.”

 

Ontwikkeling

“Ik ben gestart als junior IT-auditor in een team met zes mensen. Ik wist van alles over beheersing en systemen, en ik wist dat die twee ergens samenkwamen. Maar wat het precies inhield, heb ik hier geleerd in mijn eerste jaar. Naast het werk heb ik nog een master en postmaster IT-auditing gedaan, waardoor ik nu register-IT-auditor ben. Ik kan goed organiseren en dingen stroomlijnen, dus ik doe de planning van ons team en het projectmanagement dat bij opdrachten komt kijken. Ik zorg dat iedereen zijn werk kan doen, en ik zorg dat de communicatie naar onze klanten en collega’s goed verloopt. Daarnaast word ik op dit moment twee dagen per week gedetacheerd en ik doe audits en advieswerk.” 

 

Groei

“Onze afdeling groeit en ontwikkelt zich steeds meer, en binnen de organisatie wordt het belang ook steeds meer gevoeld. We bouwen echt een naam op in het wereldje waarin we actief zijn. Er komen veel mensen via mond-tot-mondreclame bij ons terecht, door de positieve indruk die we hebben achtergelaten. Dat vertaalt zich naar een groeiend team. Ik hou van de afwisseling in wat ik doe. Ik vind het heel leuk om nieuwe dingen te ontdekken en te doen. Een IT-audit is redelijk afgebakend, maar toch moet je met elke klant op zoek naar hoe hij zijn IT-infrastructuur heeft ingericht en hoe je die kunt controleren. Die zoektocht samen met de klant vind ik erg leuk.” 

 

 

Dit artikel verscheen in het magazine ‘samen maken we toekomst’, editie winter 2021/2022, gedrukt in december 2021. Twee keer per jaar brengt Joanknecht dit magazine uit voor haar relaties. Magazine ontvangen? Laat het ons weten: Tel. +31 40 844 70 00 of via info@joanknecht.nl. Wil je reageren, heb je een vraag of feedback voor ons? Neem dan gerust contact op met Marlies Vervoordeldonk, hr- en communicatiemedewerker bij Joanknecht via tel. +31 40 240 9493 of via mvervoordeldonk@joanknecht.nl.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday