De werkdag van Kim Dekkers

De werkdag van Kim Dekkers

zomer 2022

De werkdag van Kim Dekkers, belastingadviseur bij Joanknecht, begint vroeg. Ze is elke dag om 7.00 uur op kantoor. “Ik ben echt een ochtendmens. Ik vind dit ritme heerlijk. Dan heb ik aan het eind van de dag misschien nog wat tijd over, als ik op tijd naar huis weet te gaan. Maar dat schiet er vaak bij in, haha.”

 

 

”Hoe complexer de vraagstukken, hoe leuker ik het vind”

Haar werkdag start met het doornemen van het fiscale nieuws. “Zo houd ik mijn kennis up-to-date. Daarna doe ik meestal een ingewikkeldere klus, zoals een vooroverleg voor de Belastingdienst over een complexe herstructurering van een bedrijf. Ik kan me dan goed concentreren omdat het nog rustig is. Vanaf een uur of 9 wordt het meestal drukker. Dan komen de eerste mails, vragen en telefoontjes binnen. Gedurende de dag komt er van alles op me af. Dat vind ik leuk aan mijn werk, dat ik ‘s ochtends nog niet weet wat ik de rest van de dag ga doen. Afgezien van afspraken met klanten ziet mijn agenda er meestal vrij leeg uit. Maar een ding is zeker, ik verveel me nooit!”

 

Afwisseling

Een gestructureerde werkdag heeft Kim zelden. “De lunch tussen 12.00 en 13.00 uur is eigenlijk het enige vaste moment van de dag. Ik heb een to-dolijst met wat ik moet doen, maar wanneer en hoe ik dat doe, bepaal ik zelf. Dit is vooral afhankelijk van wat er op een dag allemaal voorbijkomt. Er zijn werkzaamheden die een deadline hebben. Die moet ik halen. Echter, dat is eigenlijk het enige waar ik in mijn planning rekening mee hoef te houden. Ik krijg alle ruimte om mijn dag zelf in te vullen en geen dag is hetzelfde.”

 

Inhoudelijke rol

“Mijn rol bij Joanknecht is heel inhoudelijk en vaktechnisch. Ik organiseer samen met een collega het wekelijkse overleg met de collega’s van belastingadvies. Tijdens dit overleg bespreken we recente ontwikkelingen, vaktechnische situaties en recent doorlopen adviestrajecten. We kunnen zo van elkaar leren en elkaar verder helpen. Daarnaast vind ik het leuk om collega’s op inhoudelijk vlak verder te helpen. Gedurende de dag heb ik veel contact met hen om vraagstukken samen op te lossen.”

 

 

Bedrijfsopvolging

“Hoe complexer de vraagstukken, hoe leuker ik het vind. Ik houd me bijvoorbeeld bezig met bedrijfsopvolgingstrajecten. Deze gaan vaak samen met het reorganiseren van de juridische structuur van de onderneming. De bedrijfsopvolgingsregeling is erg complex. Het reorganiseren van de structuur moet precies binnen de voorwaarden van die regeling passen. Het is altijd een puzzel om dit voor elkaar te krijgen. De volgende uitdaging is om het op een begrijpelijke manier aan de ondernemer en zijn kinderen uit te leggen. Wat gaan we doen? Waarmee moeten we rekening houden en wat komt er in de toekomst op hen af? Samen met de ondernemer en de kinderen die het bedrijf gaan overnemen bepalen we de gewenste richting. Vervolgens gaan we in zo’n traject in overleg met de Belastingdienst. Als de Belastingdienst akkoord is, kan het advies worden uitgevoerd. Dat doen we altijd samen met een notaris. Je advies echt tot uitvoering zien komen is een gaaf onderdeel van zo’n traject. ”

 

Strategietraject

Naast haar rol als belastingadviseur is Kim ook betrokken bij verschillende organisatorische aspecten van Joanknecht. “Ik ben onderdeel van een samenwerkingsgroep, waarin we met verschillende collega’s aan de slag gaan met onderwerpen buiten ons vakgebied. Zo zijn we vorig jaar gestart met een strategietraject. Daarin hebben we nagedacht waar we met Joanknecht naartoe willen. Waar staan we als Joanknecht voor? Met welke ontwikkelingen hebben we allemaal te maken? Waar willen we over vijf jaar zijn? Ik vind de inhoud fantastisch. Maar het is ook geweldig om na te denken over allerlei organisatorische onderwerpen en daar een verschil in te maken. Toen ik hier zeven jaar geleden begon, had ik nooit gedacht dat ik dat zou doen.”

 

Afsluiting

“Ik ga meestal rond 17.00 uur naar huis. Dan heb ik nog wat tijd over om thuis te sporten. Dat vind ik een fijne afsluiting van mijn dag. De rest van de avond heb ik dan voor mezelf. Regelmatig eet ik samen met vriendinnen die in de buurt wonen. Of ik kijk een avondje series op de bank. Even opladen en de dag erna er weer tegenaan!”

 

Kim werkt ruim zeven jaar bij Joanknecht. Het is haar eerste werkgever. Daarvoor heeft ze fiscale economie gestudeerd. “Ik wilde eigenlijk Engelse taal en cultuur gaan studeren. De inschrijving bij de universiteit was zo goed als geregeld. Toen vroeg een vriendin of ik meeging naar een informatieavond over bedrijfseconomie in Tilburg. Daar werd over fiscale economie verteld en dat sprak me meteen enorm aan. Ik heb nog diezelfde avond tegen mijn vriendin gezegd: ‘Dit ga ik doen!’ Ik heb nog geen moment spijt gehad van die keuze.”

 

 

Dit artikel verscheen in het magazine ‘samen maken we toekomst’, editie winter 2021/2022, gedrukt in december 2021. Twee keer per jaar brengt Joanknecht dit magazine uit voor haar relaties. Magazine ontvangen? Laat het ons weten: Tel. +31 40 844 70 00 of via info@joanknecht.nl. Wil je reageren, heb je een vraag of feedback voor ons? Neem dan gerust contact op met Marlies Vervoordeldonk, hr- en communicatiemedewerker bij Joanknecht via tel. +31 40 240 9493 of via mvervoordeldonk@joanknecht.nl.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday