Julia Swinkels: werkstudent CFFR & IT-Assurance bij Joanknecht

Julia Swinkels: werkstudent CFFR & IT-Assurance bij Joanknecht

7 juni 2022

Even voorstellen, mijn naam is Julia Swinkels en ik ben 1 februari 2022 gestart als werkstudent bij Joanknecht. Ik ben bezig met het afronden van mijn studie, de master in Finance aan de Universiteit van Tilburg. Een wetenschappelijke opleiding volgen is natuurlijk heel leerzaam maar vooral theoretisch. Een werkstudentschap zorgt ervoor dat die theorie tot leven komt in de praktijk!

Mogelijkheden

Een werkplek vinden die goed bij je past is lastig. Helemaal als je niet weet waar je nu precies naar op zoek bent. Als starter is het vaak nog even zoeken welke tak binnen een bepaald vakgebied het beste bij je persoonlijke interesse aansluit, zo ook voor mij. Kies ik voor Finance of wil ik hierna nog de master Information Management gaan volgen? Bij Joanknecht denken ze hierin verder mee dan ikzelf mogelijk achtte. In eerste instantie kwam ik voor een werkstudentschap bij de discipline Corporate Finance  en Forensics & Recovery. Maar nadat ik aangaf te twijfelen over de richting die ik op wilde, schoof tijdens het eerste kennismakingsgesprek een collega van IT-Assurance aan om mee te denken over de mogelijkheden. Zo zijn we er samen uitgekomen en krijg ik nu de kans mee te lopen bij zowel CFFR als IT-Assurance. Erg leerzaam! Na mijn eerste maand heb ik al té vaak gedacht; dit had ik eerder moeten doen.

 

Corporate Finance en Forensics & Recovery

Dynamisch! De perfecte omschrijving voor de werkzaamheden bij de discipline CFFR. Het team bestaat uit ongeveer tien collega’s waarbij iedereen wisselend met elkaar samenwerkt aan verschillende (ad-hoc)opdrachten. De opdrachten variëren enorm; een waardering van een bedrijfsonderdeel of gehele organisatie, duediligenceonderzoeken, het begeleiden van de verkoop of aankoop van een bedrijf of het op zoek gaan naar mogelijke M&A-targets voor klanten. Maar ook het opstellen van dossiers en de daarbij behorende klantacceptatie, opdrachtacceptatie of verordening inzake de onafhankelijkheid. Iedere klant heeft zijn of haar eigen wensen, doelen en eigenschappen. De taak van CFFR is om hier zo correct mogelijk op te anticiperen.

 

IT-Assurance

IT-Assurance is écht iets totaal anders en is gericht op het controleren van de managementcontrole binnen de IT-infrastructuur en businessapplicaties. Opdrachten staan hier, in tegenstelling tot de opdrachten bij CFFR, al ver vooruit gepland en er wordt gewerkt door middel van een tot in detail uitgestippelde planning. De controles worden uitgevoerd aan de hand van verschillende raamwerken ‘International Standard on Assurance Engagements’ (ISAE). Zo mag ik meelopen met twee verschillende projecten waar een ISEA 3402 – SOCII uitgevoerd wordt: een software-serviceprovider en een datacenter/Cloudspecialist. Werkdagen bestaan uit een afwisseling van werken op kantoor en bij de klant op locatie. Interessant om te zien hoe de veiligheidsmaatregelen voor de dekking van beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid uiteenlopen bij verschillende partijen.

 

Conclusie?

Er is nog zoveel te leren na het afronden van een opleiding. Het is belangrijk te onderzoeken waarin je je persoonlijk wilt verdiepen of verbreden. Bij Joanknecht krijg je als werkstudent de kans om te doen wat je leuk vindt en wordt er tijd genomen om te zorgen dat blijvend aan nuttige en leerzame opdrachten gewerkt kan worden. Ik zou iedere student willen adviseren zo vroeg mogelijk aan de slag te gaan in de praktijk. Zo leer je wat bij je past, wat voor je werkt en wat niet. Schroom niet, ga in gesprek!

 

 

Julia is inmiddels afgestudeerd en werkzaam als junior corporate finance adviseur binnen Joanknecht.

 

 

Vragen? Julia Swinkels beantwoordt ze graag. Stuur haar een e-mail. Misschien word jij wel de nieuwe collega van Julia, lees onze medewerkersverhalen en bekijk de vacature een bijbaan als werkstudent bij Joanknecht.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday