Vilius Janonis: “Ik krijg de ruimte om te ontdekken wat ik graag wil doen”

Vilius Janonis: “Ik krijg de ruimte om te ontdekken wat ik graag wil doen”

14 maart 2022

Vilius Janonis is medewerker accountancy bij Joanknecht. In die hoedanigheid verzorgt hij werkzaamheden binnen verschillende teams. “Er is een open cultuur, je kunt bij iedereen terecht met vragen. Daarnaast krijg je echt de kans om uit te zoeken wat je wil doen en er zijn genoeg doorgroeimogelijkheden.”

Na zijn studie Finance & Control bij Fontys Hogescholen begon Vilius bij Joanknecht. “Na mijn opleiding was ik eigenlijk op zoek naar een baan op de financiële afdeling van een bedrijf, maar toen zag ik een vacature bij Joanknecht”, blikt hij terug. “Het bedrijf en de manier van werken spraken mij heel erg aan.” Daarom koos hij uiteindelijk voor Joanknecht. Dat bevalt goed. “Ik heb een afwisselend en uitdagend takenpakket. Hierdoor heb ik veel contact met verschillende collega’s en klanten. Vooral het klantcontact maakt het werk zo leuk.”

 

Automatisering

Dat je bij Joanknecht de ruimte krijgt om je eigen pad te kiezen, is voor Vilius heel belangrijk. “Ik ben een beetje zoekende in wat ik wil”, vertelt hij. Hij begon twee jaar geleden op het Delivery Center, een ondersteunende afdeling voor met name het assurance team. “Ik was daar naast mijn dagelijkse werkzaamheden veel met automatisering bezig. Denk bijvoorbeeld aan robots die gestandaardiseerde handelingen van onze collega’s kunnen overnemen.”

 

Reporting

Vorig jaar heeft Vilius de overstap gemaakt naar de afdeling Reporting, een nieuw team binnen Joanknecht. “Hier werk ik mee aan het opstellen van jaarrekeningen en consolidaties voor onze controleplichtige klanten”, vertelt hij. “Eerst was er geen vast team voor Reporting maar waren verschillende medewerkers hiermee bezig. Nu we echt een vast team zijn, weten de collega’s van het assurance team en de klant ons makkelijker te vinden. Hierdoor is er meer overzicht en structuur en werken we op een fijne manier met elkaar samen.”

 

Klantcontact

Daarnaast verricht Vilius nog verschillende andere werkzaamheden, bijvoorbeeld controlewerkzaamheden voor de definitieve afrekening NOW voor klanten. “Omdat de omstandigheden rondom corona steeds veranderden, hebben wij ook snel moeten schakelen”, vertelt hij. “Daarnaast heb ik voor deze werkzaamheden veel contact met klanten, bijvoorbeeld om bepaalde vragen door te nemen. Dat maakt het werk extra uitdagend.”

 

We proberen vaak bij de klant op locatie te werken. “Zo leer je de klant beter kennen en kun je meteen de vragen stellen die opkomen”, zegt Vilius. “Op locatie krijg je een beter beeld van de klant en kunnen we nog betere ondersteuning bieden op verschillende vlakken.”

 

Passie

De komende jaren wil Vilius zich verder ontwikkelen en ontdekken wat hij binnen Joanknecht allemaal kan doen. “Omdat ik nog een beetje zoekende ben, ga ik bij verschillende afdelingen meekijken”, vertelt hij. Daarnaast wil hij ook nog doorstuderen. “Ik twijfel nog tussen accountancy of controlling, allebei interessante opleidingen.” Hij krijgt de ruimte om de komende tijd te ontdekken waar zijn passie ligt. “Dat is een super fijne manier van werken voor mij.”

 

Sportief

Na zijn werk is Vilius vaak in de sportschool of in de natuur te vinden. “Buiten lekker sportief bezig zijn, daar word ik echt blij van”, vertelt hij. “Sinds kort ben ik met mijn vriendin aan het squashen, een hele leuke maar ook intensieve sport.” Daarnaast gaat hij graag een avondje uit met vrienden. “Bijvoorbeeld naar een festival. Veel mensen bij elkaar, die gezelligheid, dat vind ik echt leuk.”

 

En zijn toekomstdroom? “Ik wil heel graag nog een keer een verre reis maken”, stelt hij. “Japan spreekt me heel erg aan qua cultuur en natuur. Het lijkt me super leuk om samen met mijn vriendin een keer de trans Siberische treinroute te nemen, die eindigt in Japan.”

 

Vragen? Vilius Janonis beantwoordt ze graag. Stuur Vilius een e-mail. Misschien word jij wel de nieuwe collega van Vilius, lees onze medewerkersverhalen en bekijk de vacature reporting medewerker.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday