“Ik kan niet stil zitten, ik moet bezig zijn en nieuwe dingen leren.” ~ Lana

“Ik kan niet stil zitten, ik moet bezig zijn en nieuwe dingen leren.” ~ Lana

16 september 2022

Lana kwam binnen als werkstudent en is niet meer weggegaan. Nu is ze junior IT Auditor en in haar vrije tijd DJ. Haar favoriete stand van de volumeknop: 11.

Ik merkte al meteen dat het hier een gemoedelijk, echt Brabants kantoor is. Het was een leuk gesprek, dat niet leek op een sollicitatie. Ik had direct een goed gevoel. Ik dacht: hier zit veel kennis, hier kan ik veel leren. En dat is mijn ding. Ik kan niet stil zitten, ik moet bezig zijn en nieuwe dingen leren. Ook privé trouwens, zo heb ik me verdiept in muziekdraaien. En dan vooral disco en house. Ik heb in twee maanden van een vriend geleerd hoe ik nummers aan elkaar draai. Dat doe ik nu op feesten van vrienden, maar ik zou best nog meer willen leren. Ik vind het sociale aspect ervan ook belangrijk: ik doe het voor mezelf, maar vooral voor anderen. Zo zit ik ook in mijn werk. Van allebei krijg ik energie. En als ik er aan begin, stop ik niet voordat ik het echt goed kan.

 

Duidelijk. Jij hebt ambitie

Best wel ja. Maar dat moedigen ze bij Joanknecht ook wel aan. Als jij ze zelf aanpakt, krijg je hier veel verantwoordelijkheden. De werksfeer en de onderlinge verhoudingen zijn top en daar ben ik erg blij mee, dat vind ik belangrijk.

 

Het IT-auditteam heeft een vast team van zeven mensen die veel afwisselende opdrachten oppakken. We zijn een hecht team dat nauw samenwerkt en we ondersteunen elkaar in ons werk, maar ook in privézaken. We houden elkaar op de hoogte van wat er speelt, daardoor weten we wat er aan de hand is en kunnen we snel bijspringen als iets niet lekker loopt.

 

Leve de volle agenda

Gelukkig hebben ze hier ook oog voor jou als persoon. Je krijgt de kans en de ruimte om je mening te geven. Ook als je junior bent. Dan vragen ze je juist om je frisse blik en betrekken ze je bij projecten waar je van kunt leren. Je geeft daarbij zelf je wensen en grenzen aan. Wat dat betreft kun je hier echt jezelf zijn. En ik hou er zelf van als mijn planning en mijn agenda lekker volstaan. Hoe voller, hoe beter ik presteer.

 

Die persoonlijke aandacht maakt mij sterker en volgens mij Joanknecht als geheel ook. Meer verantwoordelijkheden vertalen zich in meer motivatie. Je voelt je nuttig en gewaardeerd. Je stopt ergens energie in en je krijgt er ook echt iets voor terug. Stel je voor dat dat niet zo was? Dan zit er echt geen muziek in je werk, laat staan in je carrière, als je het mij vraagt.

 

Aan de knoppen

Ik hou niet van stilstaan. Dat is in mijn hobby ook zo. Nu kan ik als DJ nummers aan elkaar draaien, maar alle technische tips en trics moet ik nog leren. Dat is de overeenkomst tussen mijn werk en mijn hobby: ik wil blijven ontdekken, blijven leren en blijven groeien.

 

Ik kan hier alle kanten op. Ons team groeit, ons vak verandert en al die ontwikkelingen houden me nieuwsgierig. Zo is het vanzelfsprekend dat je, naarmate je meer ervaring opdoet, steeds meer uitvoerende werkzaamheden loslaat en iemand anders de details in laat gaan. Dan krijg je zelf meer de overview van opdrachten. Dat vind ik soms lastig, omdat ik nogal een control freak ben. Ik draai liever nog even zelf aan de knoppen. Op mijn werk én achter de draaitafels.

 

De baan waar jij blij van wordt begint met de vraag… Wie ben jij echt?