meewerkstage accountancy

Hoe is het om een meewerkstage accountancy bij Joanknecht te lopen?

Hoe is het om een meewerkstage accountancy bij Joanknecht te lopen?

meewerkstage accountancy

Het is zo ver: het is tijd om erachter te komen of je studie écht bij je past en hoe het vakgebied accountancy er in de praktijk aan toe gaat. Daarvoor is een meewerkstage accountancy ideaal. Maar wat kun je verwachten? Hoe ziet zo’n stage eruit? En past een meewerkstage bij Joanknecht bij jou? We vertellen je er graag alles over en nodigen je meteen uit voor een kennismakingsgesprek.

Met welke werkzaamheden houd je je tijdens je meewerkstage accountancy bezig?

Als stagiair accountancy ben je onderdeel van onze accountancy discipline. En net zoals wanneer je een bijbaan accountancy  hebt, houd je je gedurende je meewerkstage veelal bezig met het opstellen van de jaarrekening en alle bijbehorende werkzaamheden. Je bent medeverantwoordelijk voor het voorbereidende werk zoals de transactieverwerking en het samenstellen van het dossier. Je onderzoekt de significante posten, maakt cijfermatige aansluitingen met specificaties en analyses en stelt aan de hand van de verkregen informatie een conceptjaarrekening op.

 

Tijdens je meewerkstage accountancy werk je voor veel verschillende klanten in diverse branches. Zo krijg je met meerdere klanten per week te maken. Dat zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is! We nemen je ook mee naar klanten. Je krijgt dan een beter beeld voor wie je aan het werk bent en kunt de klant direct vragen stellen bij onduidelijkheden. Klopt er iets bijvoorbeeld niet aan een boeking? Dan gaan we samen met de klant sparren hoe het de volgende keer beter kan. Zo leert de klant, maar jij ook.

 

Hoe ziet een doorsnee werkdag bij Joanknecht eruit?

Zodra je bij onze fonkelnieuwe ontmoetingsplek aan de Beemdstraat  aankomt, kies je je eigen werkplek. We werken met flexwerkplekken op basis van activiteitgericht werken; jij bepaalt wat voor jou die dag de meest geschikte werkplek is. Werk je bijvoorbeeld een ochtend in teamverband? Kies dan bijvoorbeeld voor een van onze projectruimten zodat jullie samen kunnen overleggen. Vervolgens in de middag lekker geconcentreerd werken? Zoek dan een rustiger plekje op en luister bijvoorbeeld naar wat muziek 😉

 

Wanneer je gesetteld bent, start je je dag met koffie, thee of zelfs chocomel (voor ieder wat wils!) en lees en beantwoord je je e-mail. Hierna bespreek je jouw project met je begeleider. Samen kijk je naar bijzonderheden en wat jouw taken voor de dag zijn. Vervolgens ga je zelfstandig aan de slag. Geen zorgen; er is altijd iemand in de buurt die je vragen kunt stellen.

 

Om 12 uur of half 1 start de lunch in onze businesslounge. Je mag je eigen lunch meenemen als je dat wilt, maar dat hoeft zeker niet. Voor Na de lunch ga je door naar je volgende afspraak met een collega of bij bijvoorbeeld een van je klanten. Tot 5 uur of half 6 werk je vervolgens door aan je eigen taken. En dan zit je werkdag er alweer op!

 

Hoeveel uur per week werk je tijdens je meewerkstage accountancy?

Gedurende je meewerkstage accountancy gaat het er voornamelijk om dat je ervaart hoe het er in het werkveld aan toegaat. Daarnaast krijg je vaak vanuit je opleiding de opdracht om een (kort) onderzoek uit te voeren. We geven we je de ruimte om aan dit onderzoek te werken. Zo werk je meestal 32 uur voor Joanknecht en heb je 8 uur om te besteden aan je onderzoeksvraag, of 32 uur meewerken en een terugkomdag op school.

 

Welke begeleiding kan ik verwachten?

Tijdens je meewerkstage accountancy kun je uiteraard rekenen op een stagebegeleider, dit is tevens je buddy. Niet alleen stagiaires krijgen een buddy, maar alle nieuwe medewerkers bij Joanknecht. Deze buddy begeleidt jou gedurende je stageperiode, geeft je feedback en staat klaar voor al je vragen. Natuurlijk ben je vrij om iedereen vragen te stellen! Alle collega’s helpen je graag.

 

Wat zijn de voordelen van een meewerkstage accountancy bij Joanknecht?

  • Samenwerken als een team, met vooral jonge mensen; als stagiair werk je als volwaardig medewerker mee met collega’s op klantopdrachten.
  • We vinden jouw ontwikkeling belangrijk en koppelen je aan een buddy toe; je staat er nooit alleen voor.
  • Goede balans tussen samen aan het werk zijn voor klanten, inspanning en ontspanning. Heb je het bijvoorbeeld erg druk met tentamens? Dan mag je daarvoor gerust vrij nemen.
  • We hebben een diverse klantenportefeuille binnen het (groot)-mkb, zo leer je hoe het binnen een breed scala aan organisatiestructuren eraan toe gaat. Ideaal om een kijkje in de keuken van veel verschillende bedrijven te nemen.
  • Wil je na je meewerkstage graag bij ons blijven? We hebben genoeg mogelijkheden om aan de slag te gaan als werkstudent of starter!

 

Hoe krijg ik een meewerkstage accountancy bij Joanknecht?

Allereerst vinden we het belangrijk dat je ambitieus en communicatief vaardig bent. Het is belangrijk dat je goed kunt samenwerken in teamverband; want de toekomst, die maken we samen. Tijdens je meewerkstage accountancy verwachten we dat je oplettend en kritisch bent. Niet alleen over je eigen werk, maar ook over het werk van de klant.

 

Herken jij jezelf in bovenstaande punten? Neem dan contact met ons op of bekijk de vacature van een stage bij Joanknecht. Uit ervaring kunnen we je vertellen dat bellen beter werkt dan mailen. Zo krijgen we direct een beeld van wie er bij ons solliciteert. En jij natuurlijk ook van ons. Zien we vervolgens een match? Dan nodigen we je binnen enkele werkdagen uit voor een kennismakingsgesprek. Geen zorgen als je nog niet precies weet waar je interesses liggen, daar komen we samen uit.

 

Onze summercourse

Ben je al enthousiast? Dan nodigen we je ook graag uit voor onze jaarlijkse summercourse op donderdag 7 juli 2022, een dag vol activiteiten: van kennismaking en teambuilding tot klantcasus. En natuurlijk met een gezellig diner en afterparty in Eindhoven centrum.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday