bijbaan accountancy

Hoe is het om een bijbaan accountancy bij Joanknecht te hebben?

Hoe is het om een bijbaan accountancy bij Joanknecht te hebben?

bijbaan accountancy

Werken als student is áltijd leerzaam. Maar een bijbaan accountancy past misschien beter bij je ambities en de studie die je volgt. Klinkt een bijbaan accountancy jou als muziek in de oren? Lees dan snel verder en kom erachter hoe het is om als werkstudent accountancy bij Joanknecht te werken.

Welke werkzaamheden vervul je als je een bijbaan accountancy hebt?

Als werkstudent accountancy werk je aan veel verschillende opdrachten voor klanten in diverse branches. Voor iedere opdracht werk je in wisselende teamsamenstellingen, bestaande uit een werkstudent accountancy en/of assistent accountant, een opdrachtleider en een tekenend accountant. Hierdoor heb je veel contact met collega’s en leer je snel iedereen in onze organisatie kennen!

 

Wanneer je een bijbaan accountancy hebt, help je onder andere mee aan het opstellen van de jaarrekening van een onderneming. Je bent verantwoordelijk voor het voorbereidende werk en de transactieverwerking. Aan het begin van iedere opdracht wordt de klantcasus besproken in een opdrachtvoorbereiding met het team. Jij gaat aan de slag met het uitvoeren van het vooronderzoek. Vervolgens ga je na of de stukken die jouw team van de klant krijgt compleet zijn en of je alle benodigde informatie hebt.

 

Hoeveel uur per week werk je wanneer je een bijbaan accountancy hebt?

We zoeken studenten die ongeveer 8 tot 16 uur per week beschikbaar zijn. Maar meer uren mag natuurlijk ook! Bij Joanknecht vinden we het belangrijk dat je prioriteit geeft aan je studie. Daar geven we je dan ook de ruimte voor. Heb je een drukkere periode op school en komen de tentamens eraan? Dan kan jouw bijbaan accountancy uiteraard op een lager pitje gezet worden. We kijken samen naar de mogelijkheden, zodat jij voldoende tijd hebt om te studeren.

 

Het aantal en soort opdrachten waarvoor je wordt ingepland verschilt. Zo kan het voorkomen dat je werkt aan kleinere vennootschappen en hier twee dagen voor staat ingepland. Sommige opdrachten vragen meer tijd, dan wordt er bijvoorbeeld 30 uur over meerdere dagen of weken aan je toegewezen. Hoe je deze uren indeelt, bepaal je zelf. Je bijbaan accountancy plan je op deze manier met gemak rondom je schooluren.

 

Wat zijn de voordelen van een bijbaan accountancy bij Joanknecht?

  • Dankzij jouw bijbaan accountancy leg je eenvoudiger de koppeling tussen theorie en praktijk. Je herkent klantcasussen en hebt hiermee een groot voordeel tijdens je opleiding, maar ook tijdens de start van je carrière.
  • We vinden jouw ontwikkeling belangrijk en wijzen je een buddy toe; je staat er nooit alleen voor. Je buddy is je eerste aanspreekpunt voor je planning en persoonlijke ontwikkeling.
  • We hebben een diverse klantenportefeuille binnen het (groot)-mkb, zo leer je hoe het binnen een breed scala aan organisatiestructuren eraan toe gaat.
  • Samenwerken als een team, met vooral jonge mensen; als werkstudent werk je als volwaardig medewerker mee met collega’s op klantopdrachten;
  • Na je studie kun je bij wederzijds enthousiasme eenvoudig doorstromen naar een baan bij Joanknecht. Er zijn volop mogelijkheden om fulltime bij ons aan de slag te gaan!

 

Welke teams kent de accountancy discipline van Joanknecht?

Nadat je bent aangenomen voor de bijbaan accountancy bij Joanknecht wordt je ingedeeld in een van onze teams. Je mag zelf aangeven waar jouw interesses liggen en binnen verschillende teams een kijkje in de keuken nemen. Onze accountancy discipline kent de volgende teams:

  • DGA adviespraktijk
  • Business coaching
  • Salarisadministratie
  • Reporting
  • Private Wealth

 

Wat kenmerkt de cultuur bij Joanknecht?

Joanknecht kenmerkt zich door een open en informele cultuur. Zo werken we met flexwerkplekken, iedere collega mag zelf bepalen welke plek die dag voor hem of haar het meest effectief is. Bij ons zitten partners, seniors als juniors door elkaar; niemand heeft een vaste plek. We moedigen je aan om die brandende vragen gewoon te stellen, daar leer je alleen maar van.

 

Ook delen we graag met je dat Joanknecht een Great Place To Work is, en daar zijn we maar wat trots op! Onze ambassadeurs? Dat zijn onze mensen. En onze mensen vertellen graag hoe het is om bij Joanknecht te werken. Lees de verhalen van (oud-)studenten Demi en Noor, Jeroen Andel en Jordy van Zandvoort. Lees ook onze andere medewerkersverhalen.

 

Hoe krijg ik een bijbaan accountancy bij Joanknecht?

We vinden het belangrijk dat je gemotiveerd, ambitieus en leergierig bent. Ook volg je een opleiding in de richting van accountancy, bedrijfseconomie of international business of ben je van plan daaraan te beginnen. Herken jij jezelf hierin? Bekijk dan onze vacature voor werkstudent bij Joanknecht en kom eens op de koffie. Klikt het van beide kanten? Dan volgt er een tweede kennismakingsgesprek waarin we alle ins en outs bespreken. Vervolgens mogen wij ons gelukkig prijzen met een nieuwe werkstudent accountancy!

 

Onze summercourse

Ben je al enthousiast? Dan nodigen we je ook graag uit voor onze jaarlijkse summercourse op donderdag 7 juli 2022, een dag vol activiteiten: van kennismaking en teambuilding tot klantcasus. En natuurlijk met een gezellig diner en afterparty in Eindhoven centrum.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday